Ακόμη ένα «παράσημο» στο πέτο της ΑΕΚ

Ακόμη ένα «παράσημο» στο πέτο της ΑΕΚ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο επιβλητικές εμφανίσεις στη Βραζιλία, η ΑΕΚ κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο της FIBA, στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια και έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο, μετά τον Παναθηναϊκό (1996) και τον Ολυμπιακό (2013). Την Παρασκευή το βράδυ, η πρωταθλήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετώπισε στον ημιτελικό τη Σαν Λορέντζο, την οποία κέρδισε με 64-86, ενώ την Κυριακή ξεπέρασε το εμπόδιο της Φλαμένγκο με 86-70.

Στον τελικό, η Φλαμένγκο ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, όμως από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά η Ενωση με τον «καυτό» Τζόρνταν Θίοντορ απέκτησε προβάδισμα εννέα πόντων (42-33). Καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους, η πρωταθλήτρια της Βραζιλίας προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά σε μονοψήφιους αριθμούς, όμως ο Ματσιούλις και ο Θίοντορ είχαν την απάντηση για την ΑΕΚ. Η «βασίλισσα» εκμεταλλεύτηκε τα 20 λάθη της Φλαμένγκο στην τέταρτη περίοδο και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στους 18 πόντους.

Με 22 πόντους και πέντε ασίστ, ο Θίοντορ ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Εξίσου θετική παρουσία στον τελικό είχε και ο Ματσιούλις, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους. Για τους Βραζιλιάνους, ο πρώην ΝΒΑερ Αντερσον Βαρεχάο πέτυχε νταμπλ νταμπλ με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ.

«Είναι μια υπέροχη βραδιά για την ομάδα», δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι. «Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, στις 17/2/18, η ΑΕΚ κέρδιζε το Κύπελλο Ελλάδας και μετά 12 μήνες, με αυτό το τρόπαιο, κλείνουμε έναν κύκλο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας επιτρέπουν να είμαστε εδώ. Δηλαδή τον κύριο Μάκη Αγγελόπουλο, έναν οραματιστή που πήρε την ομάδα πριν από πέντε χρόνια από τη χρεοκοπία και την έφερε εδώ, και τον πρώην προπονητή μας και νυν τεχνικό διευθυντή, τον κύριο Ντράγκαν Σάκοτα», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή