Ο Γιάννης γιγαντώνεται

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας διεξήχθη το 68ο All Star Game του ΝΒΑ, σε μία ακόμη μεγαλειώδη παγκόσμια γιορτή του μπάσκετ, με εξαιρετική ατμόσφαιρα από το κοινό, πολλά χαμόγελα από τους πρωταγωνιστές, εντυπωσιακές φάσεις, καρφώματα και, όπως αναμενόταν, άμυνες… με τα μάτια. Δυστυχώς όμως, η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ηττήθηκε από την ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς με 178-164 παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του 24χρονου Ελληνα σούπερ σταρ.

Η ομάδα του «Greek Freak» ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο δυναμικά, όμως στο δεύτερο μέρος ο «καυτός» Κέβιν Ντουράντ έβαλε μπροστά την Team LeBron. Εν τέλει, η ομάδα του «βασιλιά» πήρε τη νίκη, την ίδια ώρα που ο Ντουράντ αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Ο 30χρονος άσος των πρωταθλητών σε μόλις 25 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 31 πόντους και επτά ριμπάουντ. Για την Team Giannis, ο Αντετοκούνμπο κέρδισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ του αγώνα με 38 πόντους (17/23 σουτ), ενώ επίσης «μάζεψε» 11 ριμπάουντ και μοίρασε πέντε ασίστ.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης ευχαρίστησε και τους Ελληνες υποστηρικτές του στην Ελλάδα, που ξενυχτούν για να παρακολουθούν καθημερινά, ζωντανά, τα κατορθώματά του: «Κατ’ αρχάς, θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη. Στηρίζουν την οικογένειά μου και την ομάδα μου. Ξέρω ότι ξενυχτάνε κάθε βράδυ και κάθονται και μας βλέπουν. Ελπίζω με την εμφάνισή μου να τους έκανα περήφανους. Θα γυρίσω τώρα στους Μιλγουόκι για τα τελευταία 25 παιχνίδια στη σεζόν και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο βαθιά γίνεται στα πλέι οφ».

Το Σαββατοκύριακο στη Σάρλοτ ήταν πλούσιο από θέαμα για τους αθλητές και τους φιλάθλους. Εκτός από το All Star Game της Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί το Σάββατο το βράδυ και το Rising Stars Game την Παρασκευή. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η ομάδα της Αμερικής (Team USA) κέρδισε την ομάδα του Κόσμου (Team World) με 161-144. MVP αναδείχθηκε ο Κάιλ Κούζμα των Λος Αντζελες Λέικερς. Στον διαγωνισμό επιδεξιοτήτων, νικητής αναδείχθηκε ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς, κερδίζοντας στον τελικό τον Τρε Γιανγκ με τρίποντο από το κέντρο. Επειτα από έναν εκπληκτικό διαγωνισμό τριπόντων, ο Τζο Χάρις των Μπρούκλιν Νετς επικράτησε του Στεφ Κάρι και σήκωσε το τρόπαιο, ενώ νικητής των καρφωμάτων ήταν ο Χαμιντού Ντιάλο των Θάντερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή