Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Πλέον κοιτάζει προς τα κάτω

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Πλέον κοιτάζει προς τα κάτω

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αγωνιστικός και βαθμολογικός «κατήφορος» του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην Κωνσταντινούπολη, όπου ηττήθηκε από την Εφές Αναντόλου (75-65) για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Για τους «ερυθρόλευκους», που συμπλήρωσαν καρέ αποτυχημένων αποτελεσμάτων σε ευρωπαϊκές και ελληνικές υποχρεώσεις, εκτός από την απώλεια της 6ης θέσης, ενδεχομένως να κινδυνέψει και η πρόκρισή τους στα πλέι οφ.

Η ανάλυση του αγώνα στο «Σινάν Ερντέμ» είναι απλουστάτη. Ο Ολυμπιακός, χωρίς τον Σπανούλη, με τον Πρίντεζη ωσεί παρών, τον Παπανικολάου να μένει σε «ρηχά νερά», τον Γκος να βρίσκεται στον χαμηλό όροφο του «ασανσέρ» της απόδοσης του από παιχνίδι σε παιχνίδι και τον Ουέμπερ να «ξεφουσκώνει» μετά την καλή αρχή που είχε, δεν μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα του πρώτου επταλέπτου (με σερί 0-17!). Η άμυνα του Ολυμπιακού διατηρήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά το επιθετικό πρόβλημα «διαιωνίζεται», καθώς ο Στρέλνιεκς και ο Μιλουτίνοφ ήταν απελπιστικά μόνοι τους στην απειλή του τουρκικού καλαθιού.

Σε έναν ακόμα αγώνα, οι φετινές επιλογές ξένων παικτών του Ολυμπιακού υστέρησαν, ενώ συνολικά η ομάδα δείχνει επηρεασμένη από τα εξωαγωνιστικά θέματά της…

Η Εφές επέβαλε τον ρυθμό της στο δεύτερο ημίχρονο, διατήρησε σταθερό προβάδισμα 7-10 πόντων και, έχοντας 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έκανε σταθερό βήμα παραμονής της στην 4η θέση.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: Λάρκιν 11, Μπομπουά, Μπαλμπάι, Μότουμ 5 (1), Μορμάν 12 (2), Πλάις 8, Μίτσιτς 10, Αντερσον 5 (1), Ντάνστον 11, Σιμόν 13 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ουέμπερ 8 (1), Ουίλιαμς-Γκος 7, Τουπάν 2, Τίμα, Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 14 (3), Βεζένκοβ 4, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 7 (1), ΛεΝτέι 4.

Χθες: ΤΣΣΚΑ – Γκραν Κανάρια 107-85.

• Η νίκη του Παναθηναϊκού στο σημερινό παιχνίδι με την ισόβαθμη Χίμκι (9 νίκες – 13 ήττες) στο ΟΑΚΑ (20.00), για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, είναι επιβεβλημένη, προκειμένου οι «πράσινοι» να συνεχίσουν να διατηρούν έστω και τις λίγες πιθανότητες πρόκρισής τους στα πλέι οφ. Ο κυπελλούχος Ελλάδας του 2019 έχει μηδαμινά περιθώρια για να χάσει κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία (12η θέση) και απέχει τεσσάρων θέσεων από την όγδοη προνομιούχο. Στη διάθεση του Ρικ Πιτίνο θα τεθεί ο Νικ Καλάθης, που δεν έχει προετοιμασθεί σε απόλυτο βαθμό, λόγω του προβλήματος στο πέλμα.

Η 23η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα παιχνίδια Νταρουσάφακα – Φενέρμπαχτσε, Ζαλγκίρις – Μπουντούσνοστ και Ρεάλ – Μπάγερν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή