Ευρωλίγκα: Aπαγορευτική η ήττα για ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Aπαγορευτική η ήττα για ΠΑΟ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο και στον δωδέκατο εκτός έδρας αγώνα του είναι το μοναδικό ζητούμενο των «πρασίνων» (11η θέση, 10 νίκες – 13 ήττες) στη σημερινή (22.00) αναμέτρησή τους με την αποκλεισμένη από τα πλέι οφ Γκραν Κανάρια (14η θέση, 6 – 17) για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η πρώτη και τελευταία, μέχρι τώρα, φορά που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Αθήνα με το «ροζ» φύλλο της νίκης ήταν πριν από 4 μήνες (2 Νοεμβρίου) στο παιχνίδι με την Μπούντουσνοστ, στο Μαυροβούνιο. Για τον τεχνικό του «Τριφυλλιού», που πρόσφατα δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι «ο Παναθηναϊκός πρέπει να δημιουργηθεί με άλλους παίκτες απ’ αυτούς που διαθέτει και διατηρώντας ως “θεμέλιο λίθο” τον Νικ Καλάθη», οι παίκτες του πρέπει να παίζουν το ίδιο καλά εκτός έδρας με τον τρόπο που αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ.

«Οταν οι ομάδες παίζουν εντός έδρας, παίζουν καλύτερα. Εκτός έδρας είναι διαφορετικά. Παίζουμε καλά, μου αρέσει ο τρόπος που παίζουν οι παίκτες. Αν κοιτάξετε τα στατιστικά, παίζουμε πολύ καλύτερα στα εντός έδρας ματς σε σχέση με τα ματς εκτός. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Το ποσοστό στα σουτ είναι πιο χαμηλό στα εκτός έδρας, ενώ η άμυνα που παίζουμε στα εντός είναι καλύτερη», υποστήριξε ο Αμερικανός τεχνικός, που θα έχει στη διάθεσή του τους Καλάθη, Τόμας και Παπαπέτρου, που ταξίδεψαν στη Λας Πάλμας με εξάωρη πτήση τσάρτερ.

Ο Παναθηναϊκός «κυνηγά» την 8η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ και ενώ προηγούνται η Μπασκόνια (11-12), η Μπάγερν (11-12) και η Μακάμπι (11-13), λόγω πλεονεκτήματος στην ισοβαθμία με την ελληνική ομάδα. Το τουρκικό ντέρμπι Φενέρμπαχτσε – Εφές ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής, στην οποία θα παίξουν και Μακάμπι – Νταρουσάφακα και Xίμκι – Αρμάνι.

• Η ιατρική επανεκτίμηση για την αποθεραπεία του Γιάνις Στρέλνιεκς, που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες αντί έξι, ως ανώτατο χρονικό όριο για την επιστροφή του Λετονού στη δράση, ματαίωσε την αντικατάστασή του στον Ολυμπιακό, ο οποίος προετοιμάζεται για τον αυριανό εντός έδρας αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, όπου θα παίξει ο Βασίλης Σπανούλης. Η περίπτωση του Θαντ Μακ Φάντεν δεν ενθουσίασε τον Ντέιβιντ Μπλατ και επειδή η αναγκαστική ταχύτητα για τη δήλωση άλλου παίκτη στην Ευρωλίγκα, μέχρι χθες, ελλόχευε ρίσκο επιλογής, η απουσία του Στρέλνιεκς θα καλυφθεί εκ των έσω στην περιφερειακή γραμμή, ενώ ο Αλεξ Τουπάν επιστρέφει για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

• Ο Κολοσσός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Τρε Ντεμπς (26 χρ., 1.91).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή