Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Eκανε το καθήκον του και «στοχεύει» Τουρκία

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Eκανε το καθήκον του και «στοχεύει» Τουρκία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιβίωση του Παναθηναϊκού για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ήρθε στις μακρινές Καναρίους Νήσους, κόντρα στην Γκραν Κανάρια (99-80) και με την 11η νίκη και μόλις δεύτερη εκτός έδρας παρέμεινε στο «κυνήγι» της Μπάγερν, της Μακάμπι και της Μπασκόνια, που προηγούνται στη βαθμολογία, ενώ θα πρέπει να νικήσει και στην έδρα της τουρκικής Νταρουσάφακα στην επόμενη αγωνιστική.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν τη γνώριμη αμυντική αστάθεια στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο δεκάλεπτο δέχθηκαν 26 πόντους και μπορεί οι φιλοξενούμενοι να προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου 20λέπτου, με διαφορά 5 πόντων (45-50), λόγω των καλών επιθετικών επιλογών στα σουτ δύο πόντων (18/24, 75%), αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το συν 12 (32-28 σε 32-44) που δημιούργησαν στο 14΄, με σερί 0-16. Σε διάστημα ενάμισι λεπτού, η Γκραν Κανάρια σημείωσε οκτώ πόντους, μείωσε σε 40-44 και δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να έχουν διαφορά ασφαλείας στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Εκτός της αμυντικής αποτελεσματικότητας, τα 12 λάθη του «Τριφυλλιού» στα δύο πρώτα δεκάλεπτα έδωσαν κατοχές της μπάλας στην ισπανική ομάδα, που τις εκμεταλλεύθηκε με εύστοχες επιθέσεις, προεξάρχοντος του Ξαβιέ Ραμπασέντα, που ήταν ο πρώτος σκόρερ και ενώ στον αντίποδα ο Αντετοκούνμπο, μαζί με τον Λάνγκφορντ πρωταγωνίστησαν επιθετικά. Η αρχή της τρίτης περιόδου ήταν αρνητική για τον Παναθηναϊκό. Το τέταρτο φάουλ του Αντετοκούνμπο που καθηλώθηκε στον πάγκο, το τρίτο φάουλ του Γκιστ και ο τραυματισμός του Μήτογλου, μέχρι το 25΄ δημιούργησαν κακούς «οιωνούς» για τους «πράσινους», που «έβγαλαν», όμως, αντίδραση στο πιο κρίσιμο σημείο και κυρίως από δύο ψηλούς παίκτες, τους Παπαγιάννη και Βουγιούκα, ενώ προβλημάτισε ξανά το χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (6/14).

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Γουίλι 16, Ολιβερ 2, Χάνα 8, Ερικσον 11 (1), Βένε 5 (1), Μπάλβιν, Παουλί, Ραμπασέδα 21 (5), Στρόμπερι 2, Ραντίτσεβιτς 5 (1), Τζέφερσον 2, Τιλί 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λάνγκφορντ 18 (3), Παπαγιάννης 14, Παπαπέτρου 10 (1), Γκιστ 8, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 4, Κιλπάτρικ 8, Καλάθης 17 (2), Αντετοκούνμπο 16, Μήτογλου.

Τα άλλα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής: Xίμκι – Αρμάνι 88-90, Φενέρμπαχτσε – Εφές 84-66, Μακάμπι – Νταρουσάφακα 77-58, Μπασκόνια – Ζαλγκίρις 80-73.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή