Μπάσκετ: Σημαντικό βήμα πρόκρισης Προμηθέα

Μπάσκετ: Σημαντικό βήμα πρόκρισης Προμηθέα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και ο Προμηθέας έκανε το πρώτο, αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, νικώντας στην Πάτρα την Τενερίφη, με διαφορά 12 πόντων (69-57), αν και η ρεβάνς θα είναι πολύ δύσκολη για την ελληνική ομάδα, σύμφωνα με τις εντός έδρας επιβλητικές εμφανίσεις των Ισπανών.

H άμυνα του Προμηθέα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση και των δύο ημιχρόνων, καθώς οι γηπεδούχοι δέχτηκαν 31 και 26 πόντους, αντίστοιχα, ενώ συντέλεσε τα μέγιστα, ώστε να μη χάσουν το προβάδισμα του σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα και η ψυχολογία τους κυμάνθηκε σταθερά σε υψηλό επίπεδο. Oι 19 πόντοι του Τόνι Μέιερ στο πρώτο ημίχρονο, με 4/4 τρίποντα, ώθησαν τον Προμηθέα να «αγγίξει» τους 50 πόντους και ενώ το χειρότερο παραγωγικό δεκάλεπτο της πατρινής ομάδας ήταν το τρίτο (10 πόντοι). Η Τενερίφη ήταν άτολμη στα τρίποντα και είχε καλό ποσοστό στα δίποντα, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει όλες τις απόπειρες ανατροπής του σκορ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Κασελάκης 3, Κατσίβελης 2, Λίποβι 10 (2), Σαλούστρος 6, Τσαϊρέλης 2, Ελις 10 (10 ριμπ.), Γκίκας 14 (4), Μέιερ 22 (4), Παρκς.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Αμπρομάιτις 9 (1), Μπεϊράν 7 (1), Αϊβερσον 16, Στάιγκερ 2, Γουάιτ 10 (1), Μπάσας 4, Μπρουσίνο, Ζιλέ 2, Νιάνγκ 4, Ρισότι, Σάιθ, Σαν Μιγκέλ 3.

• Κάλεσμα στους φιλάθλους της να μην αφήσουν ούτε… ένα αδιάθετο εισιτήριο και να γιορτάσουν την επικείμενη πρόκριση της ΑΕΚ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, απηύθυνε η διοίκηση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, ενόψει του δεύτερου αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (12/3) για τη φάση των «16» και το σαφές προβάδισμα πρόκρισης που πήρε η «Ενωση» με τη νίκη και τη διαφορά 9 πόντων στο πρώτο παιχνίδι.

Η παγκόσμια «βασίλισσα» έκανε το καθήκον της και στο κλειστό της Πυλαίας, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Το συγκρότημα του Λούκα Μπάνκι απέδειξε το μέταλλο και τον χαρακτήρα που το προσδιορίζουν και το κατέστησαν κορυφαία ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο καθήκον όλων των φίλων της ΑΕΚ να γεμίσουν το κλειστό του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ξαναζήσουμε στιγμές του μαγικού Μάη του 2018. Tο σύνθημα είναι «ούτε ένα εισιτήριο απούλητο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΕΚ, ενώ ο Λούκα Μπάνκι τόνισε στους παίκτες του ότι προχθές στη Θεσσαλονίκη, τελείωσε μόνο το πρώτο… «ημίχρονο» και η διαφορά των 9 πόντων δεν εξασφαλίζει την πρόκριση, αν η ΑΕΚ δεν αποδείξει και στο δεύτερο παιχνίδι την ανωτερότητά της έναντι του «Δικεφάλου» του Βορρά.

• Την αποχή των Ελλήνων διαιτητών από κάθε εγχώριο πρωτάθλημα μπάσκετ, εάν υλοποιηθεί η εισαγωγή ξένων συναδέλφων τους στην Α1, αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΟΔΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή