Ευρωλίγκα: «Διαβολοβδομάδα» με τζάμπολ Ολυμπιακού

Ευρωλίγκα: «Διαβολοβδομάδα» με τζάμπολ Ολυμπιακού

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αφετηρία της τελευταίας εβδομάδας των διπλών αγώνων της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός (13 νίκες – 13 ήττες) αρχίζει πρώτος σήμερα (21.00), στο ΣΕΦ, τη συνέχιση της προσπάθειάς του να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της διοργάνωσης, υποδεχόμενος την Μπάγερν Μονάχου (12 νίκες – 13 ήττες), ενώ αύριο θα ακολουθήσει ο ισόβαθμός του Παναθηναϊκός, που θα παίξει με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ. Αμφότεροι προέρχονται από το… ρεπό της 19ης αγωνιστικής στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς το ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων διήρκεσε 15 λεπτά στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ για το κλείσιμο του φύλλου αγώνος, και οι δύο εκπρόσωποι του πρωταθλήματος θα έχουν ξεκούραστους παίκτες για τα προσεχή διπλά παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε στο Μιλάνο για την προηγούμενη αγωνιστική (26η), θα πρέπει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο την αισθητή απουσία των Σπανούλη και Στρέλνιεκς στην περιφερειακή γραμμή του.

Ιδιαίτερα για τον αρχηγό του Ολυμπιακού (ταξιδεύει αύριο για τις Καναρίους Νήσους) που υπέστη διάστρεμμα στο παιχνίδι με την Αρμάνι, ο χρόνος επιστροφής του είναι απροσδιόριστος, όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ: «Είναι άγνωστο πόσο θα μείνει εκτός ο Σπανούλης, αν και θα κάνει το παν να είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι συμπαίκτες του θα πρέπει να κάνουν βήμα προς τα επάνω για να ανταποκριθούν».

Οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν στο ευνοϊκό πρόγραμμα των 4 τελευταίων αγωνιστικών για την πρόκριση στα πλέι οφ, εφόσον πετύχουν τις νίκες που πρέπει, όπως στον σημερινό αγώνα με τη βαυαρική ομάδα.

«Σεβόμαστε τον αντίπαλο που διεκδικεί την είσοδο στην οκτάδα. Είναι σημαντικό να έχουμε συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ», κατέληξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος επανέλαβε, όπως και αναμενόταν, τη στήριξή του στην απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ να μην προσέλθει η ομάδα στο ελληνικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στον Παναθηναϊκό, η αξιοποίηση της σπουδαίας νίκης (78-77) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, με τρίποντο του Καλάθη στα 2΄΄ πριν από τη λήξη και ύστερα από 9 χρόνια αρνητικής παράδοσης στη Μόσχα μπορεί να γίνει με νέα νίκη στο αυριανό παιχνίδι με την Μπασκόνια, αλλά και κάλυψη των 9 πόντων από την ήττα του πρώτου γύρου στη Βιτόρια.

Το σημερινό πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής: Εφές – ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε – Μπούντουσνοστ και Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή