Μπάσκετ: Νέο -6 στον Ολυμπιακό για το ντέρμπι του ΣΕΦ

Μπάσκετ: Νέο -6 στον Ολυμπιακό για το ντέρμπι του ΣΕΦ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών επέβαλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός επειδή δεν προσήλθε στο ντέρμπι που είχε προγραμματιστεί την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για τη 19η αγωνιστική της Basket League. Οι «Ερυθρόλευκοι» μηδενίστηκαν, παράλληλα, στην εν λόγω αναμέτρηση, η οποία κατακυρώθηκε με 20-0 στους «Πράσινους», ενώ παράλληλα επεβλήθη και πρόστιμο ύψους 11.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με την πρωτόδικη απόφαση να έχει επιβάλει αφαίρεση επιπλέον έξι βαθμών (οι «Ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν ότι η ποινή αυτή θα μετατραπεί σε -1).

Αναλυτικά η χθεσινή απόφαση:

«Επιβάλλεται στην Ολυμπιακός ΣΦΠ ΚΑΕ:

α) Μηδενισμός της ομάδας λόγω του ότι από υπαιτιότητά της δεν διεξήχθη προγραμματισμένος αγώνας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20-0 υπέρ της αντιπάλου.

β) Για μη συμμετοχή της εγκαλουμένης ΚΑΕ από υπαιτιότητά της συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας την ποινή της στέρησης έξι (6) βαθμών και χρηματικού προστίμου οκτώ χιλιάδων (8.000,00) ευρώ κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ της 17-3-2019».

Πλέον, μετά και τη χθεσινή εξέλιξη, στον Ολυμπιακό έχει επιβληθεί συνολικά ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών, μαζί με την τιμωρία για την αποχώρηση στον ημιτελικό του Κυπέλλου, και πλέον μαζί με τον μηδενισμό, η βαθμολογία της Basket League να γίνεται άνω – κάτω. Τι σημαίνει αυτό; Ο Ολυμπιακός έπεσε στους 23 βαθμούς, όντας μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για το -6 στον αγώνα του Κυπέλλου.

Ετσι, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΟ 38, ΑΕΚ 33, Προμηθέας 32, Περιστέρι 32, ΠΑΟΚ 31, Ηφαιστος 30, Χολαργός 27, Αρης 25, Λαύριο 24, Πανιώνιος 24, Ολυμπιακός 23, Κύμη 23, Κολοσσός 22 και Ρέθυμνο 22 (υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή