Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Τεστ «επιβίωσης» και αποδείξεων

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Τεστ «επιβίωσης» και αποδείξεων

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την… ταχύτητα που έχει αναπτύξει από τις τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες του και ειδικότερα την τελευταία στο Μιλάνο, κόντρα στην Αρμάνι, ο Παναθηναϊκός έχει ανατρέψει τη θέση που είχε εκτός της πρώτης οκτάδας, πριν από έναν μήνα, και χρειάζεται μία ακόμα νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» ελέγχουν πλήρως πλέον τη… μοίρα τους, αφενός γιατί έχουν διπλή ευκαιρία πρόκρισης στο ΟΑΚΑ, κόντρα στη Ρεάλ (σήμερα 21.00) και την τελευταία (30ή) αγωνιστική την επόμενη εβδομάδα, με αντίπαλο την ουραγό και αποκλεισμένη Μπούντουσνοστ, αφετέρου γιατί μπορεί να βρεθούν ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία. Η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα για να ολοκληρώσουν την αντεπίθεση διαρκείας που άρχισαν, με τις 6 νίκες στις ισάριθμες προηγούμενες αγωνιστικές, «ξεχειλίζει» από τη σκέψη των παικτών του Ρικ Πιτίνο, ο οποίος κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτή την αγωνιστική αλλαγή του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός (15 νίκες-13 ήττες) μπορεί να τερματίσει ακόμα και στην 5η θέση (ακραίο σενάριο να ηττηθεί εντός έδρας η Μπαρτσελόνα από την Μπούντουσνοστ και τη Χίμκι). Η Ρεάλ (21 νίκες-7 ήττες) έχει κατοχυρώσει την 3η θέση της βαθμολογίας και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ για να επιστρέψει στο φάιναλ φορ και να υπερασπιστεί τον περυσινό τίτλο που κατέκτησε στο Βελιγράδι.

«Οι πιθανότητες ήταν εναντίον μας. Ηταν πιθανό, αλλά η βελτίωση και η ψυχολογία μπορούν να επηρεάσουν την πορεία σου. Πιστεύω πολύ στη θετική σκέψη και στο ότι «μπορούμε να κάνουμε τα πάντα». Αυτό κυριάρχησε στη σκέψη μου και όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό, βλέποντας το πρόγραμμα και τη μία, μόνο εκτός έδρας νίκη» υποστήριξε ο Αμερικανός προπονητής, ενώ τόνισε τη δυναμικότητα της Ρεάλ: «Είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα της λίγκας και η τρίτη στο επιθετικό κομμάτι. Είναι εξαιρετική σε όλες τις πλευρές του παρκέ, έχουν μέγεθος, μπορούν να σουτάρουν. Πρέπει να κάνουμε όσα κάνουμε το τελευταίο διάστημα. Είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι πνευματικά».

Το σημερινό πρόγραμμα: Mακάμπι – Γκραν Κανάρια, Αρμάνι -Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα – Μπούντουσνοστ.

• Σε δυσμενέστερη θέση από τον Παναθηναϊκό είναι ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην 9η θέση. Αύριο στο ΣΕΦ, απέναντι στη Ζαλγκίρις, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν σε «τελικό» για να παραμείνουν… «ζωντανοί» στο «κυνήγι» της πρόκρισης, ενώ υπάρχει και ακραίο σενάριο αποκλεισμού τους, ακόμα κι αν νικήσουν τους Λιθουανούς, αλλά και την Νταρουσάφακα στην τελευταία αγωνιστική, εφόσον ο Παναθηναϊκός, η Μπασκόνια και η Αρμάνι Μιλάνο δεν ηττηθούν μέχρι το φινάλε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή