Ευρωλίγκα: Χωρίς τον Σπανούλη ξανά ο Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Χωρίς τον Σπανούλη ξανά ο Ολυμπιακός

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την «πλάτη στον τοίχο», καθώς χρειάζεται δύο νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, ύστερα από την ήττα-σοκ στις Καναρίους Νήσους, πριν από μία εβδομάδα, ο Ολυμπιακός θα δώσει σήμερα (21.30) στο ΣΕΦ τον κρισιμότερο αγώνα του στη φετινή Ευρωλίγκα, με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, η οποία «καίγεται» για τη νίκη στην τελευταία ευκαιρία διεκδίκησης της πρόκρισης.

Οι «Ερυθρόλευκοι» διέψευσαν κάθε θετική πρόβλεψη για την κατάληξη της πορείας τους και την έγκαιρη, μαθηματική εξασφάλιση στα πλέι οφ, λόγω της ραγδαίας πτωτικής πορείας που είχαν, των τραυματισμών του Στρέλνιεκς και του Σπανούλη και των τριγμών που προέκυψαν από εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

Τον περασμένο Ιανουάριο και πριν από τον δεύτερο αγώνα με την Εφές, στην Κωνσταντινούπολη, οι Πειραιώτες διεκδικούσαν την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Πλέον, βρίσκονται στην 9η θέση και κυνηγώντας τη νίκη κόντρα στη Ζαλγκίρις και στην Νταρουσάφακα, στην τελευταία αγωνιστική, επίσης στο ΣΕΦ, ενώ θα πρέπει να αποφευχθεί και βαθμολογικό σενάριο άλλων αποτελεσμάτων που θα τους αφήσει εκτός των πλέι οφ (ο Παναθηναϊκός, η Μπασκόνια και η Αρμάνι να μην ηττηθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές).

Αν ο Ολυμπιακός (14 νίκες – 14 ήττες) ηττηθεί από τη Ζαλγκίρις (10η θέση, 13 νίκες – 15 ήττες), οι πιθανότητες πρόκρισής του θα μειωθούν δραματικά και μία εκ των Μακάμπι, Ζαλγκίρις και Μπάγερν θα κερδίσει το «κυνήγι» της 8ης θέσης. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει τη σημερινή «μάχη» του Ολυμπιακού αλλά δεν τα κατάφερε, και ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την προσαρμοστικότητα που πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν οι άλλοι παίκτες του στην απουσία του αρχηγού τους.

«Είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει με τους τραυματισμούς των δύο παικτών στις θέσεις της περιφέρειας και στη συγκεκριμένη χρονική φάση, όμως πρέπει να το ξεπεράσουμε, όπως κάναμε στον αγώνα με την Μπάγερν, αλλά δεν το επαναλάβαμε και στο παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια. Η Ζάλγκιρις αντιμετώπισε δυσκολίες στην αρχή της σεζόν, αλλά στα τελευταία παιχνίδια παίζει πολύ καλά», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ στη διπλή απουσία των Σπανούλη και Στρέλνιεκς αναφέρθηκε και ο τεχνικός της Ζαλγκίρις Σάρας Γιασικεβίτσιους: «Ο Ολυμπιακός υστερεί σε δημιουργικότητα με την απουσία τους. Προτεραιότητά μας είναι να σταματήσουμε τον Πρίντεζη και τον Μιλουτίνοφ».

Το σημερινό πρόγραμμα: Νταρουσάφακα – Μπάγερν, Xίμκι – ΤΣΣΚΑ και Μπασκόνια – Εφές.

• Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού έδωσε νέα αναβολή στην ακρόαση και στην εξέταση του φακέλου της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις 11 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή