Η Ευρωλίγκα ανοίγει το πρόγραμμά της

Η Ευρωλίγκα ανοίγει το πρόγραμμά της

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση των αγωνιστικών της Ευρωλίγκας, στην επόμενη περίοδο 2019-2020, κατά τέσσερις (34 από 30), λόγω και της αύξησης των συμμετεχουσών ομάδων (18 από 16), ανάγκασαν τη διοργανώτρια αρχή να αποδεχθεί τις εισηγήσεις της ένωσης παικτών και να μειώσει κατά μία τις εβδομάδες των διπλών αγώνων («διαβολοβδομάδες») και το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να αρχίσει, μία εβδομάδα, νωρίτερα (3-4 Οκτωβρίου). Η ολοκλήρωση του «μαραθωνίου» των 34 αγωνιστικών θα γίνει στις 10 Απριλίου 2020, μία εβδομάδα αργότερα από τη φετινή διοργάνωση που είχε 30 αγωνιστικές. Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν μία εβδομάδα αργότερα από το συνηθισμένο (21/4-6/5/2020), ενώ και το φάιναλ φορ του 2020 που διεκδικεί να διοργανώσει και η Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στις 21-24 Μαΐου. Αυτές οι τρεις αλλαγές θα μειώσουν τις εβδομάδες που περιλαμβάνουν διπλή αγωνιστική από 9 σε 7. Στις δύο από τις εφτά διπλές αγωνιστικές, όλες οι ομάδες θα δώσουν δύο συνεχόμενους αγώνες εντός έδρας και δύο αγώνες εκτός έδρας. Στις υπόλοιπες πέντε διπλές αγωνιστικές, οι ομάδες θα δώσουν εναλλάξ εντός και εκτός έδρας αγώνες.

• H AEK αντέδρασε στο πρωτάθλημα της Basket League (22η αγωνιστική) για τον αποκλεισμό της από το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και νίκησε 94-100 εκτός έδρας, το Λαύριο στην παράταση (καν. διάρκεια 89-89), ενώ στην 23η αγωνιστική που είναι εμβόλιμη και θα διεξαχθεί αύριο, η Ενωση που έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση (δεν έχουν επισημοποιηθεί στη βαθμολογία η αφαίρεση 8 βαθμών για τον Ολυμπιακό), θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Σταθερό βήμα παραμονής έκανε ο Πανιώνιος με την έβδομη νίκη στο πρωτάθλημα, κόντρα στο Περιστέρι (77-75), ενώ πιθανότητες παραμονής στο πρωτάθλημα έχει και το Ρέθυμνο που νίκησε 77-84 την Κύμη, στη Χαλκίδα, ενώ αναβλήθηκε το παιχνίδι Ολυμπιακού – Κολοσσού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δεν επέτρεψαν τη μετάβαση της αποστολής από τη Ρόδο.

Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: ΠΑΟ – ΠΑΟΚ 98-51, Ηφαιστος – Χολαργός 72-70, Αρης – Προμηθέας 66-65.

• Με συγκομιδή 30 πόντων από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μιλγουόκι Μπακς έφτασαν τις 59 νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος του ΝΒΑ, επικρατώντας 115-107 των Ατλάντα Χοκς και ενώ τα «ελάφια» έχουν 21 ήττες. Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Ελληνας σταρ των Μπακς, εν μέσω αποθέωσης, παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη του 2018, ύστερα από την ψηφοφορία της ιταλικής εφημερίδας «Gazzetta dello Sport».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή