Μπάσκετ: Περιστέρι με νύχια… γαμψά

Μπάσκετ: Περιστέρι με νύχια… γαμψά

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Περιστέρι δεν «χαρίστηκε» στον…αποπροσανατολισμένο Ολυμπιακό που έχει «αόρατο» στόχο στην κατάληξη της φετινής περιόδου και η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, ύστερα από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, νίκησε στην έδρα της και τους «ερυθρόλευκους» (81-76). Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή αναλογία ασίστ (22) και λαθών (14), ενώ ο Αμερικανός Μπέντιλ (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν μαζί με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο (11 π.) οι πρωταγωνιστές των νικητών.

Ο Παναθηναϊκός «έντυσε»… Ρεάλ την ΑΕΚ και στην πρώτη «πρόβα» πριν από τους αγώνες των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, οι «πράσινοι» συνέτριψαν την ελλιπή Ενωση (απόντες Θίοντορ, Ματσιούλις) με 104-72, για την 23η αγωνιστική τoυ πρωταθλήματος. Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ «τελείωσε» από το α΄ ημίχρονο (37-55) και ο Ρικ Πιτίνο εφάρμοσε σχέδια και πειθαρχία, ενόψει της Ρεάλ και είχε πρώτους σκόρερ τους Τόμας (18 π.) και Παπαγιάννη (17 π., 11 ρ.)

Η έγκαιρη εξασφάλιση παραμονής στην Α1 κατηγορία και στην πρώτη, μόλις, παρουσία του σε αυτή, δεν ήταν… αρκετή για τον Χολαργό που πέτυχε και τον δεύτερο στόχο του, κερδίζοντας τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Η ομάδα του Λυκογιάννη νίκησε 76-63 τον Αρη για δεύτερη φορά στη φετινή περίοδο και άφησε εκτός της πρώτης οκτάδας τους Θεσσαλονικείς. Ο Γιάνκοβιτς (16 π.) ήταν ο κορυφαίος του Χολαργού.

Στην Πάτρα, η άμυνα ήταν το «όπλο» του Προμηθέα με αντίπαλο το Λαύριο, το οποίο νίκησε 71-63 και παρέμεινε σταθερά σε τροχιά εισόδου στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Οι διεθνείς Γκίκας (14 π.) και Κασελάκης (12 π.), μαζί με τον Οκτάβιους Ελις (14 π.) οδήγησαν επιθετικά τον Προμηθέα, ο οποίος έφτασε τις έξι σερί εντός έδρας νίκες.

Ο ΠΑΟΚ με οδηγούς τους Αμερικανούς Χάτσερ (23 π.) και Γκος (17 π.) επικράτησε 83-73 του αξιόμαχου Πανιωνίου που έπαιξε χωρίς τον Μπέρι (μυϊκός σπασμός στη μέση πριν από το τζάμπολ) και τον Οστιν (ίωση) και υπέπεσε σε 23 λάθη.

H «μάχη» της επιβίωσης καλά κρατεί στη διεκδίκηση της 12ης θέσης που προσφέρει παραμονή στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, από το Ρέθυμνο και την Κύμη, ενώ ούτε ο Πανιώνιος και το Λαύριο έχουν εξασφαλίσει, μαθηματικά, τον ίδιο στόχο. Το Ρέθυμνο συνεχίζει να βρίσκεται στη δυσμενέστερη θέση, καθώς υστερεί σε διπλή ισοβαθμία με την Κύμη και τον Πανιώνιο, αλλά ελπίζει να φτάσει σε τριπλή ή και τετραπλή ισοβαθμία, με τη συγκομιδή 7 νικών να προσφέρει τη… σωτηρία.

Ο Κολοσσός έγινε η πρώτη ομάδα που υποβιβάστηκε από το φετινό πρωτάθλημα και η ομάδα της Ρόδου που γνώρισε συντριβή στο Ρέθυμνο (93-67) και ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο (29-26), δεν έδειξε την ίδια διάθεση για να διεκδικήσει τη νίκη σε «τελικό» παραμονής, επιστρέφει στην Α2 κατηγορία, έπειτα από 14 χρόνια. Ο Αμερικανός Αντονι Χίκι του Ρεθύμνου σημείωσε το πρώτο «triple-double» (διψήφιος αριθμός σε 3 στατιστικές κατηγορίες), έπειτα από 18 χρόνια στην Α1 κατηγορία, έχοντας 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 16 ασίστ.

Η Κύμη αντέδρασε μετά την ήττα της από το Ρέθυμνο, στη Χαλκίδα, την προηγούμενη αγωνιστική και στην έδρα της, επιβλήθηκε του Ηφαιστου (90-83). Ο Λιθουανός Βάιντας Καρινιάουσκας έκανε το καλύτερό του παιχνίδι (18 π.) και το τρίποντο που σκόραρε στο 36΄ (77-70) ήταν καθοριστικό για την έκτη νίκη της Κύμης.

Η βαθμολογία: ΠΑΟ 22-1, Ολυμπιακός 19-3, ΑΕΚ 17-6, Προμηθέας 15-8, ΠΑΟΚ 15-8, Περιστέρι 15-8, Ηφαιστος 12-11, Χολαργός 11-12, Αρης 7-16, Πανιώνιος 7-16, Λαύριο 6-17, Κύμη 6-17, Ρέθυμνο 5-18, Κολοσσός 3-19.

Η επόμενη αγωνιστική (24η, 13/4): Λαύριο – Χολαργός, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Πανιώνιος – ΑΕΚ, Αρης – Κύμη, Κολοσσός -Περιστέρι, Ηφαιστος – Ρέθυμνο, ΠΑΟ – Προμηθέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή