Ωρα πλέι οφ: το ΝΒΑ τώρα… αρχίζει

Ωρα πλέι οφ: το ΝΒΑ τώρα… αρχίζει

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς πλέι οφ κινείται πλέον ο κόσμος του ΝΒΑ, καθώς το Σάββατο το βράδυ ξεκινούν τέσσερις από τις οκτώ προγραμματισμένες αναμετρήσεις. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της φετινής σεζόν με τις τελευταίες εμφανίσεις των Ντουέιν Ουέιντ και Ντιρκ Νοβίτσκι.

Στο Σαν Αντόνιο, ο 41χρονος Νοβίτσκι πέτυχε νταμπλ νταμπλ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ στο Μπρούκλιν, ο 37χρονος Ουέιντ είπε «αντίο» με ένα εντυπωσιακό τριπλ νταμπλ (25 πόντοι, 10 ασίστ, 11 ριμπάουντ), την ώρα που οι κοντινοί του φίλοι Λεμπρόν Τζέιμς, Κρις Πολ και Καρμέλο Αντονι του έκαναν έκπληξη και παρακολούθησαν από κοντά τον τελευταίο του αγώνα. Μετά το τέλος των αναμετρήσεων, ο σπουδαίος Κόμπι Μπράιαντ αποθέωσε και τους δύο πρώην αντιπάλους του, με σχετική δημοσίευση στο Twitter.

Τα πλέι οφ πλέον παίρνουν θέση στο παρκέ. Συνοπτικά τα οκτώ ζευγάρια, ξεκινώντας από τα τέσσερα της ανατολικής περιφέρειας: Μιλγουόκι Μπακς – Ντιτρόιτ Πίστονς, Τορόντο Ράπτορς – Ορλάντο Μάτζικ, Φιλαδέλφεια Σίξερς – Μπρούκλιν Νετς, Μπόστον Σέλτικς – Ιντιάνα Πέισερς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Λος Αντζελες Κλίπερς, Ντένβερ Νάγκετς – Σαν Αντόνιο Σπερς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Χιούστον Ρόκετς – Γιούτα Τζαζ.

Το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ είναι μεταξύ των Φιλαδέλφεια Σίξερς και των Μπρούκλιν Νετς, αύριο στις 21.30, ενώ τα μεσάνυχτα ακολουθεί το παιχνίδι των Τορόντο Ράπτορς με τους Ορλάντο Μάτζικ. Τη Δευτέρα τα ξημερώματα (02.00) ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι. Ο Greek Freak δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι των Μπακς για την κανονική διάρκεια τα ξημερώματα της Πέμπτης, για να πάρει ανάσες, και πλέον είναι απόλυτα έτοιμος για την πρεμιέρα των πλέι οφ. Εκτός από το ζευγάρι των Μπακς, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σειρά των Σέλτικς με τους Πέισερς, καθώς στο χειρότερο χρονικό σημείο ο πολύ σημαντικός παίκτης της Βοστώνης, Μάρκους Σμαρτ, τραυματίστηκε και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του.

Στη δυτική περιφέρεια, φαβορί παραμένουν οι πρωταθλητές Ουόριορς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν στον πρώτο γύρο την έκπληξη της χρονιάς, τους Κλίπερς. Επίσης, τα ζευγάρια Ρόκετς – Τζαζ και Μπλέιζερς – Θάντερ αναμένονται θεαματικά και εξίσου ανταγωνιστικά.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως παρόλο που οι Θάντερ τερμάτισαν στην έκτη θέση, είχαν μόλις τέσσερις λιγότερες νίκες στη σεζόν από τους τρίτους Μπλέιζερς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή