Ανέβηκαν πάλι οι τόνοι στον ΕΣΑΚΕ

Ανέβηκαν πάλι οι τόνοι στον ΕΣΑΚΕ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επανάληψη της απόφασης του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Basket League την επόμενη περίοδο, η… προτροπή τού Παναθηναϊκού να υλοποιήσει αυτή την απόφασή του ο «αιώνιος» αντίπαλός του και η προτροπή του ιδιοκτήτη του Προμηθέα, Βαγγέλη Λιόλιου, να γίνει ακόμα και «lock out» (απεργία) των ΚΑΕ για αλλαγές στη διαιτησία, κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ. Το διοικητικό συμβούλιο της «λίγκας» αποφάσισε να συνεδριάσει στις 6 Μαΐου, παρουσία των ιδιοκτητών των ΚΑΕ για να αποφασιστούν οι κινήσεις που θα γίνουν προς την πολιτεία για το θέμα της διαιτησίας.

Στα αγωνιστικά, στην 25η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, μετά τον Κολοσσό, η Κύμη πήρε κατεύθυνση υποβιβασμού στην Α2, καθώς το Ρέθυμνο πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και στην τελευταία αγωνιστική θα πρέπει η ομάδα της Κύμης να νικήσει τον Παναθηναϊκό και οι Κρητικοί να ηττηθούν από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Η ισοβαθμία ευνοεί το Ρέθυμνο, ενώ το Λαύριο μπορεί να κινδυνεύσει με υποβιβασμό, αντί της Κύμης, μόνο αν ηττηθεί στην έδρα του και στην επανάληψη των 31 δευτερόλεπτων από τον Κολοσσό, καθώς και από τον Ηφαιστο για την τελευταία αγωνιστική. Τα αποτελέσματα: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 67-76, Kύμη – Λαύριο 89-88, Ηφαιστος – Αρης 73-64, Προμηθέας – Πανιώνιος 104-67, ΠΑΟΚ – Κολοσσός 79-83, Ρέθυμνο – Περιστέρι 83-73.

• Οι Μπόστον Σέλτικς προκρίθηκαν αήττητοι στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ, νικώντας για τέταρτη φορά τους Ιντιάνα Πέισερς (110-106) και περιμένουν τον επόμενο αντίπαλό τους, από την κατάληξη των αναμετρήσεων Μιλγουόκι Μπακς – Ντιτρόιτ Πίστονς, με την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο (14 π.) να φτάνει στην 3η νίκη της (119-103) και να χρειάζεται μία ακόμη για να προκριθούν, ύστερα από 18 χρόνια.

Οι περυσινοί πρωταθλητές του ΝΒΑ, Ουόριορς νίκησαν 113-105 τους Κλίπερς και απέχουν μία νίκη από την επόμενη φάση των πλέι οφ. Οι Νάγκετς επικράτησαν 117-113 των Σπερς και ισοφάρισαν σε 2-2 νίκες, ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας, ενώ οι Ρόκετς, παρά την αστοχία του Τζέιμς Χάρντεν (3/20 σουτ), νίκησαν 104-101 τους Τζαζ και προηγούνται σταθερά με 3-0 νίκες. Προβάδισμα με 3-1 νίκες έχουν οι Ράπτορς έναντι των Ορλάντο Μάτζικ και οι Πόρτλαντ Μπλέιζερς, με αντιπάλους τους Οκλαχόμα Θάντερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή