Μπάσκετ: Ωρα μηδέν για τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Ωρα μηδέν για τον Ολυμπιακό

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιθανότητες… ομαλής ολοκλήρωσης του φετινού πρωταθλήματος μπάσκετ μειώνονται σταθερά λόγω της κορύφωσης της διαμάχης των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τη διαιτησία και τους ορισμούς της ΚΕΔ. Η επιτροπή διαιτησίας άλλαξε στάση στο «βέτο» που είχαν θέσει οι «ερυθρόλευκοι» για τους τρεις διαιτητές του ημιτελικού κυπέλλου, ύστερα και από τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων», Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Προμηθέας, την Τετάρτη (8/5) για την 26η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην κλήρωση του πρώτου διαιτητή συμπεριλήφθηκε ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, για τον οποίο οι Πειραιώτες έχουν υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν σε αγώνα που θα διαιτητεύσει ο συγκεκριμένος ή οι Μάνος και Παναγιώτου. Οι τρεις τους είχαν «σφυρίξει» στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν αποχωρήσει στο ημίχρονο, διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κατέβει να παίξει και στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (επειδή δεν είχαν κληθεί ξένοι διαιτητές), είχε μηδενιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι και του είχαν αφαιρεθεί έξι βαθμοί στο πρωτάθλημα. Δεν έχει, όμως, άλλο περιθώριο για επιβολή νέας τιμωρίας, αν συνεχίσει την ίδια τακτική μη προσέλευσης, καθώς θα υποβιβαστεί άμεσα. Πάντως, η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ έχει υποστηρίξει επισήμως, έχοντας και τη συμπαράσταση των φιλάθλων, ότι δεν ενδιαφέρεται για την επόμενη ημέρα που θα έχει η ομάδα μπάσκετ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ.

Κατά τους τρεις προηγούμενους μήνες, η ΚΕΔ για 9 αγωνιστικές απέφυγε να ορίσει ή να θέσει σε κλήρωση έναν από τους τρεις διαιτητές, ενώ την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός αντιδρούσε, πιέζοντας τα μέλη της επιτροπής να το κάνουν, ώστε να ωθήσει τον «αιώνιο» αντίπαλό του προς τον υποβιβασμό.

«Δεν μας έχει εξηγήσει κανένας με ποια κριτήρια δύο διεθνείς διαιτητές και ένας ακόμη δεν ορίζονται στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Αποδεικνύει αυτό που λένε πως κράτος είναι ο Ολυμπιακός, αλλά ζούμε σε ένα κράτος μπου…λο. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, πάντα πηγαίνει με τους νόμους και θα ήθελα να δω για ποιον λόγο δεν ορίζονται οι διαιτητές. Αυτό είναι ο θάνατος του μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός δεν θα υποκύψει σε αυτά τα παιχνίδια. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις μετά την κλήρωση», δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πριν από τη χθεσινή διαδικασία της κλήρωσης, προς τα μέλη της ΚΕΔ (Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Ταβουλαρέας). Οι τρεις πρώην διαιτητές που απαρτίζουν την επιτροπή επέλεξαν τους Αναστόπουλο, Κορομηλά και Πουρσανίδη με σκοπό να κληρωθούν δύο από τους τρεις και ο πρώτος είχε 66% πιθανότητες να «σφυρίξει» τον αγώνα του Ολυμπιακού, ενώ η τριάδα συμπληρώθηκε από τους Κορομηλά και Τσώνο. Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, παρουσία και των ιδιοκτητών των ΚΑΕ για το θέμα της διαιτησίας, ενώ αναμένεται η αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που δεν προβλέπεται να αλλάξει τη δεδηλωμένη στάση της.

Εχει και… αγώνες

Δύο εξ αναβολής αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα για το πρωτάθλημα της Basket League. Στον Χολαργό, η ομώνυμη ομάδα θα παίξει με τον Παναθηναϊκό (19.00) για την 25η αγωνιστική (οι «πράσινοι» συμμετείχαν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας) και στο ΣΕΦ (17.30) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό για την 22η αγωνιστική (αδυναμία της αποστολής του Κολοσσού να μεταβεί στην Αθήνα, λόγω κακοκαιρίας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή