Μπάσκετ: Ουδείς έγινε σοφότερος…

Μπάσκετ: Ουδείς έγινε σοφότερος…

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόπειρα του Ολυμπιακού να αναβληθεί η τέλεση της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής, με την προσφυγή που έκανε στο ΑΣΕΑΔ για παράνομη διαδικασία της ΚΕΔ στην πρόσφατη κλήρωση των διαιτητών, ματαιώθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των άλλων ομάδων. Στην τετράωρη σύσκεψη της διοίκησης του ΕΣΑΚΕ, συζητήθηκαν οι θέσεις των μελών-ομάδων για το θέμα της διαιτησίας, τη λειτουργία της ΚΕΔ και αποφασίστηκε ότι ύστερα από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, θα γίνουν ενέργειες για να υπάρξουν αλλαγές. Επίσης, η πρόταση του Ολυμπιακού να οριστούν ξένοι διαιτητές σε πιθανά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό δεν έγινε δεκτή, καθώς δεν υπάρχει δικαίωμα εκ του νόμου να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στην προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι η κλήρωση έγινε μόνο από τους Κορομηλά και Ταβουλαρέα και απόντος του επικεφαλής Συμεωνίδη που ήταν παρών στα γραφεία της ΕΟΚ και διαφώνησε με τη συμμετοχή του διαιτητή Αναστόπουλου. Θα εκδικαστεί στις 16 Μαΐου και αν οι «ερυθρόλευκοι» δικαιωθούν θα πρέπει να ξαναγίνουν τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής!

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού δεν βρήκαν «συμμάχους», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αν ο Παναγιώτης Αναστόπουλος δηλώσει κώλυμα, όπως είναι πολύ πιθανό (λόγω ίωσης δεν προσήλθε να «σφυρίξει» στο εξ αναβολής παιχνίδι Χολαργός – Παναθηναϊκός) για τον αυριανό αγώνα των Πειραιωτών με τον Προμηθέα, οι γηπεδούχοι (περιμένουν την αθρόα προσέλευση των φιλάθλων τους), θα αγωνιστούν κανονικά. Αν, όμως, ο «ανεπιθύμητος» διαιτητής προσέλθει στο ΣΕΦ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα επαναπροσδιορίσει τη στάση της, συνυπολογίζοντας βέβαια τον κίνδυνο άμεσου υποβιβασμού που διατρέχει, εφόσον δεν αγωνιστεί.

Η σύσκεψη κύλησε χωρίς εντάσεις, εκτός μεμονωμένων αντιπαραθέσεων των ιδιοκτητών των «αιωνίων» αντιπάλων και απλούς… θεατές τους εκπροσώπους των άλλων 12 ΚΑΕ. Η διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής θα αρχίσει σήμερα στο Παλαιό Φάληρο, με την άνευ βαθμολογικής σημασίας, αναμέτρηση Πανιώνιος – Χολαργός (18.30).

Παράλληλα, η εξαγγελία ένταξης του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα, ύστερα και από τρεις συναντήσεις που έχουν γίνει, δέχθηκε… «απαγορευτικό» από τις ισχυρότερες ομάδες του θεσμού, συμπεριλαμβανομένου και του αδελφοποιημένου με τον Ολυμπιακό, Ερυθρού Αστέρα, που πρόσφατα κατέκτησε τον τίτλο.

«Από αυτά που γνωρίζω, μέχρι τώρα, η Τσεντεβίτα, ο Ερυθρός Αστέρας, η FMP και η Μέγκα Μπέμαξ είναι ενάντια στην είσοδο του Ολυμπιακού. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η τελική τους απόφαση» είπε ο πρόεδρος της ΑΒΑ League, Ιγκόρ Ντόντικ σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα τηλεοπτικού σταθμού.

Στο «μέτωπο» που έχει δημιουργήσει το υφυπουργείο Αθλητισμού με την ΕΟΚ και με τη διαδικασία… διαρροών, ο κ. Βασιλειάδης χαρακτήρισε τον κ. Βασιλακόπουλο θεατή στον «θάνατο» του ελληνικού μπάσκετ, λόγω απραξίας. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ απάντησε με την ίδια μέθοδο ότι από αυτές τις εκπεφρασμένες απόψεις του υφυπουργού, λείπει τελείως η σοβαρότητα και αναδεικνύεται το ανεύθυνο του προσώπου το οποίο αναλαμβάνει τις ευθύνες της στοχοποίησης του προέδρου της ΕΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή