Μπάσκετ: Δοκιμασία για όλους στο ΣΕΦ

Μπάσκετ: Δοκιμασία για όλους στο ΣΕΦ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «βέτο» του Ολυμπιακού για την παρουσία ενός εκ των τριών «ανεπιθύμητων» διαιτητών, Παναγιώτη Αναστόπουλου, Μάνου, Παναγιώτου σε αγώνες του στο πρωτάθλημα της Basket League, θα δοκιμαστεί θετικά (διεξαγωγή του αγώνα) ή αρνητικά (μη προσέλευση των γηπεδούχων και υποβιβασμός) στο σημερινό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τον Προμηθέα για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

Ο Αναστόπουλος ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ενημέρωσε την κεντρική επιτροπή διαιτησίας ότι είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι και εναπόκειται στον Ολυμπιακό να αποφασίσει αν θα παίξει κανονικά το παιχνίδι με τον Προμηθέα. Πάντως, οι «οιωνοί» δεν είναι καλοί, αφού αργά χθες το βράδυ περίπου 100 οπαδοί βρέθηκαν έξω από το σπίτι του διαιτητή, εξαπολύοντας απειλές. Η παρουσία του Αναστόπουλου αποτελεί «casus belli» για τους «ερυθρόλευκους» και είναι αναμενόμενο να δεχθεί πολλές αποδοκιμασίες από τον κόσμο των γηπεδούχων, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει αστυνομική προστασία στην οικία του και στις μετακινήσεις του. Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία διαιτητών υποστηρίζει, δικαιολογημένα, ότι προκαλεί θλίψη και ντροπή ο διεθνής διαιτητής και όποιος άλλος μπορεί να βρεθεί στην ίδια δυσμενή θέση να τελεί υπό καθεστώς αστυνομικής προστασίας.

Η τελευταία απόπειρα της ΚΑΕ Ολυμπιακός να αναβληθεί η σημερινή τελευταία αγωνιστική και να υπάρξει παράταση στην ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου προσέκρουσε στην άρνηση των άλλων ομάδων και της διοίκησης του ΕΣΑΚΕ.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε αδιέξοδο για την τήρηση ή όχι της άκαμπτης στάσης τους και στον δρόμο που χάραξαν με σύνθημα «μέχρι τέλους» για τις αλλαγές στη διαιτησία. Ερώτημα τίθεται και για την έμπρακτη εξέλιξη της θεωρητικής συμπαράστασης των φιλάθλων τους στον… ανένδοτο αγώνα κατά της ΕΟΚ, της ΚΕΔ και των οργάνων διαιτησίας, καθώς οι άδειες εξέδρες του ΣΕΦ στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Κολοσσό, θα πρέπει σήμερα να είναι γεμάτες, όταν και η γενική είσοδος του ενός ευρώ αποτελεί, ουσιαστικά, δυναμικό προσκλητήριο… διαμαρτυρίας. Πάντως, οι ενδείξεις της προετοιμασίας φανερώνουν ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Προμηθέα.

Η μοναδική βαθμολογική εκκρεμότητα που θα τακτοποιηθεί στην τελευταία αγωνιστική αφορά τη δεύτερη ομάδα, μετά τον Κολοσσό που θα υποβιβαστεί. Αν το Λαύριο νικήσει τον Ηφαιστο θα κερδίσει την παραμονή του, ακόμα κι αν η Κύμη πετύχει το… θαύμα και επικρατήσει του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Αν, όμως, το Λαύριο ηττηθεί, η Κύμη θα είναι μέλος της Basket League και την επόμενη περίοδο. Αν το Ρέθυμνο ηττηθεί από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, η Κύμη από τον Παναθηναϊκό και το Λαύριο νικήσει τον Ηφαιστο, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στις 7 νίκες, με την Κύμη να έχει τον χειρότερο συντελεστή πόντων και να υποβιβάζεται.

Η αγωνιστική άρχισε χθες με τον αγώνα Πανιωνίου – Χολαργού (90-110), στον οποίο οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν χωρίς τον προπονητή τους Βασίλη Φραγκιά λόγω αδιαθεσίας και χωρίς τους Χάρις και Μπέρι που δεν αγωνίστηκαν για οικονομικούς λόγους.

Το πρόγραμμα: 17.30: ΠΑΟ – Κύμη, Ολυμπιακός – Προμηθέας, Αρης – Ρέθυμνο, Κολοσσός – ΑΕΚ, Λαύριο – Ηφαιστος.

• Ο Ερυθρός Αστέρας διέψευσε τον πρόεδρο της Αδριατικής Λίγκας για την πρόσφατη δήλωσή του ότι ο σύλλογος του Βελιγραδίου δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στη διοργάνωση της επόμενης περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή