Ακροβασίες στα παρκέ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο παρκέ του ΟΑΚΑ αρχικά και σε αυτό του ΣΕΦ, εν συνεχεία, εφόσον προσέλθουν και οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι, θα πρέπει να λύσουν… αγωνιστικά τις χαώδεις εξωαγωνιστικές διαφορές τους ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Τα πλέι οφ θα αρχίσουν χωρίς καθυστέρηση, γιατί στο πρωτάθλημα των δύο ισχυρών συμμετέχουν και άλλες 12 ομάδες, εκ των οποίων οι έξι θέλουν διακαώς να παίξουν στα πλέι οφ για τα οποία στόχευαν και αγωνίσθηκαν επί 26 αγωνιστικές.

Η πρόταση του Ολυμπιακού για άμεση διακοπή του φετινού πρωταθλήματος και ακύρωση των πλέι οφ, προσφέροντας ως δέλεαρ την κατάργηση του δικού του τηλεοπτικού συμβολαίου με το συνδρομητικό κανάλι και την κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων του επόμενου πρωταθλήματος, δέχθηκε νέο «απαγορευτικό» από 12 ομάδες (η Κύμη ψήφισε λευκό) και αποδείχθηκε απολύτως πρόχειρη, αφού καταργούσε τη φετινή αγωνιστική περίοδο, καταρρακώνοντας το προϊόν του επαγγελματικού μπάσκετ. Το αποτέλεσμα ήταν μόνο ο Ολυμπιακός να ψηφίσει τη δική του πρόταση…

Είναι απορίας άξιον το πώς σε ένα πρωτάθλημα που δεν θα ολοκληρωνόταν και θα διασυρόταν παγκοσμίως για τη θλιβερή… πρωτοτυπία του, στην επόμενη περίοδο, ακόμα κι αν σχηματιζόταν συμπόρευση των «ερυθρολεύκων» με 11 ομάδες (Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν συμβόλαιο, επίσης, με το ίδιο συνδρομητικό κανάλι και στην επόμενη περίοδο) θα μπορούσε να έχει στοιχειώδη εμπορική ζήτηση…

Γιατί με ποια εχέγγυα θα εξασφαλιζόταν ο επόμενος τηλεοπτικός σταθμός που θα έδινε «στέγη» σε 12 ομάδες, ότι το πρωτάθλημα της περιόδου 2019-20 θα ολοκληρωθεί, όταν η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος θα έμενε μετέωρη και θα «τιναζόταν στον αέρα»;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι, πλέον, αναγκασμένοι να βρεθούν «ενώπιος ενωπίω» στο γήπεδο για τον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Οι «πράσινοι», λόγω και του πλεονεκτήματος έδρας, επιδιώκουν προφανώς τις αναμετρήσεις με τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι όμως θα πρέπει να αλλάξουν στάση στο «βέτο» των ξένων διαιτητών, ώστε να προσέλθουν να παίξουν με Ελληνες ρέφερι και με πιθανότητες να είναι στην τριάδα ένας εκ των ανεπιθύμητων, Παναγιώτου, Αναστόπουλου, Μάνου, τουλάχιστον στον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ.

Και… μολότοφ

Η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κράτησε τέσσερις ώρες, αλλά, όπως αναμενόταν, δεν θα έδινε, λόγω του «πολέμου» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, καμία λύση ή διέξοδο στην απαξίωση που γνώρισε το επαγγελματικό πρωτάθλημα με όσα έγιναν στην τελευταία αγωνιστική, με τη μη προσέλευση του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Κύμη και τη δήλωση κωλύματος του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου για τον αγώνα Ολυμπιακού – Προμηθέα. Προχθές το βράδυ, σημειώθηκε μάλιστα και νέα απόπειρα τρομοκράτησης του συγκεκριμένου διαιτητή, καθώς άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στο περιπολικό που βρισκόταν έξω από το σπίτι του, χωρίς να εκραγεί.

Τα πλέι οφ δεν θα αρχίσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, γιατί πρέπει να επικυρωθεί η τελική βαθμολογία με την αφαίρεση των έξι βαθμών από τον Παναθηναϊκό, ώστε να βρεθεί στην 3η θέση, ενώ εκκρεμεί και η εκδίκαση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ, την ερχόμενη Πέμπτη, ζητώντας την ακύρωση της τελευταίας αγωνιστικής, λόγω παραβατικής διαδικασίας της ΚΕΔ στην κλήρωση των διαιτητών στους συγκεκριμένους αγώνες (διμελής αντί τριμελής επιτροπή). Με πρόταση του ιδιοκτήτη του Προμηθέα, Βαγγέλη Λιόλιου, θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που θα εξετάσει προτάσεις για τη βελτίωση του επόμενου πρωταθλήματος.

Τέλος, ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση του Λαυρίου για αναδιάρθρωση στην Basket League. Απαντες συμφώνησαν για 16 ομάδες στο νέο πρωτάθλημα και πλέον την τελική απόφαση θα λάβει η ΕΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή