«Χείμαρρος» θεάματος στα παρκέ του ΝΒΑ

«Χείμαρρος» θεάματος στα παρκέ του ΝΒΑ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ημιτελική σειρά της ανατολικής περιφέρειας, Ράπτορς – Σίξερς βρισκόταν στην απόλυτη ισορροπία (3-3 και 90-90 στο έβδομο παιχνίδι), όταν ο Καουάι Λέοναρντ πήρε το σουτ της νίκης στο φινάλε και «έστειλε» την ομάδα του Τορόντο στους τελικούς με αδιανόητο τρόπο. Ο 27χρονος άσος πήρε την μπάλα με τέσσερα δευτερόλεπτα να απομένουν και με σουτ εκτός ισορροπίας που χτύπησε το στεφάνι τέσσερις φορές προτού μπει, χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους. Το σουτ του Λέοναρντ ήταν το πρώτο buzzer beater σε έβδομο παιχνίδι σειράς στην ιστορία των πλέι οφ.

Το ματς ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια, όμως στο τέλος είχε την υπογραφή του Καουάι. Ο ηγέτης των Ράπτορς ήταν συγκλονιστικός, καθώς πέτυχε 41 πόντους (16/39 σουτ), μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Από τους Σίξερς, ο Τζοέλ Εμπίντ είχε 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ μετά το παιχνίδι, ξέσπασε σε λυγμούς, τη στιγμή που ο Μαρκ Γκασόλ τον παρηγορούσε.

Οι Ράπτορς θα αντιμετωπίσουν τους Μιλγουόκι Μπακς στους τελικούς της Ανατολής, σειρά που όπως λέει ο Κόμπι Μπράιαντ, θα έχει τρομερό ενδιαφέρον: «Συγχαρητήρια στους αδελφούς μου, τον ημίθεο (Γιάννη) και τον “δαγκάνα” (Καουάι), που έφτασαν στους τελικούς της Ανατολής. Σας ευχαριστώ που μοιραστήκαμε τις γνώσεις σας με τα κορίτσια μου το καλοκαίρι. Θα είναι μια επική μονομαχία», έγραψε στο Instagram, ο Μπράιαντ.

Με τη σειρά του, ο προπονητής των Ράπτορς, Νικ Νερς, δήλωσε: «Οι Μπακς έχουν τελείως διαφορετικό στυλ από τους Μάτζικ και τους Σίξερς. Προτιμούν να ανοίγουν το γήπεδο, να δίνουν την μπάλα στον Γιάννη, που βάζει το κεφάλι κάτω, πάει μέχρι το καλάθι και σκοράρει. Αν στείλεις βοήθεια πάνω του, θα αρχίσουν να πυροβολούν και να εκτελούν πολλά τρίποντα. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό το στυλ γρήγορα». Το πρώτο παιχνίδι των τελικών της περιφέρειας είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/5, 03.30) στο Μιλγουόκι.

Μερικές ώρες νωρίτερα, στο έβδομο παιχνίδι του ημιτελικού της δυτικής περιφέρειας στο Ντένβερ, οι Μπλέιζερς κέρδισαν τους Νάγκετς με 96-100, χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Σι Τζέι Μακ Κόλουμ (37 πόντους, 9 ριμπάουντ) και προκρίθηκαν στους τελικούς, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Για πρώτη φορά στην ιστορία των πλέι οφ, δύο αδέλφια (Στεφ και Σεθ Κάρι) θα τεθούν αντιμέτωπα σε τελικούς περιφέρειας. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/5, 04.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή