Η δικαίωση του Ιτούδη αλλά και της Εφές

Η δικαίωση του Ιτούδη αλλά και της Εφές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάκτηση του όγδοου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ΤΣΣΚΑ στο φάιναλ φορ της Βιτόρια, προκάλεσε το πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της διοργάνωσης, με πρωταγωνιστή τον Ελληνα τεχνικό της, Δημήτρη Ιτούδη, που ξέσπασε σε λυγμούς, με τη λήξη του τελικού και τη νίκη της ρωσικής ομάδας, κόντρα στην Εφές Αναντολού (91-83). Ο Ιτούδης έφθασε στην κορυφή της Ευρωλίγκας με τη ρωσική ομάδα για δεύτερη φορά (συνολικά επτά τρόπαια ως συνεργάτης του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό) και σε διάστημα τεσσάρων διοργανώσεων (2016-2019), προσθέτοντας το όνομά του στη μικρή λίστα των 5 Ευρωπαίων τεχνικών που έχουν ισάριθμες κατακτήσεις.

«Αυτός ο τίτλος είναι για εσένα», φώναζε ο 48χρονος προπονητής στην αγκαλιά του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΣΣΚΑ, Αντρέα Βατούτιν, που του απάντησε συγκινημένος: «Μου το είχες υποσχεθεί και τα κατάφερες για δεύτερη φορά».

Οι Μοσχοβίτες που ξεπέρασαν το δύσκολο εμπόδιο της περυσινής πρωταθλήτριας Ρεάλ, στον ημιτελικό (95-90), κάνοντας ανατροπή στο σκορ, βρέθηκαν στο μείον 14, αλλά έχοντας μάθει από αντίστροφα «παθήματα» των προηγούμενων φάιναλ φορ, όταν είχαν διαφορές ασφαλείας, αλλά ηττήθηκαν τελικά, ολοκλήρωσαν την αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Ιτούδης αποθέωσε τον Αμερικανό σέντερ Κάιλ Χάινς που παίζει για έβδομο χρόνο στην ΤΣΣΚΑ, μετά τον Ολυμπιακό. Η Εφές, στην πρώτη συμμετοχή της στον τελικό του φάιναλ φορ, δεν κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο του ρυθμού σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα. «Κυνηγούσε» το συνεχές προβάδισμα της ΤΣΣΚΑ στο σκορ (μείωσε μέχρι και τους πέντε πόντους) και ούτε ο Αμερικανός Λάρκιν που έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των φάιναλ φορ με τους 59 πόντους του και στα δύο παιχνίδια, προκάλεσε… πανικό στους Μοσχοβίτες. Η Εφές απέκλεισε στον ημιτελικό με χαρακτηριστική ευκολία (92-73) τη Φενέρμπαχτσε που ήταν φαβορί, αλλά λόγω αισθητών απουσιών και ανέτοιμων, τραυματισμένων παικτών, γύρισε στην Κωνσταντινούπολη, με την τέταρτη θέση (ήττα στον μικρό τελικό από τη Ρεάλ με 94-75).

Παράλληλα, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αναθέσει στην Αθήνα τη διοργάνωση των δύο επόμενων φάιναλ φορ, με το Παρίσι και την Κολωνία να είναι οι επικρατέστερες πόλεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή