Μπάσκετ: «Σκληρά καρύδια» Ηφαιστος και Χολαργός

Μπάσκετ: «Σκληρά καρύδια» Ηφαιστος και Χολαργός

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα ημιτελικά των πλέι οφ πήραν οι δύο νεοφώτιστες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, ανοίγοντας «χαραμάδα» αισιοδοξίας και ενδιαφέροντος στην εικόνα απαξίωσης του επαγγελματικού μπάσκετ από την αποχώρηση του Ολυμπιακού και του ατελείωτου πολέμου των δύο «αιωνίων» αντιπάλων.

Ο Ηφαιστος επικράτησε του Περιστερίου (77-71) στη Λήμνο και ο νικητής του τρίτου αγώνα, που θα διεξαχθεί αύριο και πάλι στην έδρα της αθηναϊκής ομάδας, θα τεθεί αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού, ενώ τον αντίπαλό του θα περιμένει και ο Προμηθέας στον έτερο ημιτελικό, ύστερα από τη νίκη του Χολαργού επί της ΑΕΚ (88-72) και την αναγκαία διεξαγωγή τρίτου αγώνα, αύριο, στο ΟΑΚΑ. Ο Προμηθέας επικράτησε του ΠΑΟΚ (76-68) για δεύτερη φορά, στην Πυλαία, και προκρίθηκε στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στη Λήμνο οι φίλαθλοι ενίσχυσαν για ακόμα μία φορά τον Ηφαιστο και η δύναμη της έδρας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με διαφορά 24 πόντων, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μέχρι τους τρεις, αλλά ο Ηφαιστος έδειξε χαρακτήρα και οι παίκτες του έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η τριάδα των Σμιθ (25 π.), Εβανς (14 π.), Φρεϊμάνις (12 π.) πρωταγωνίστησε. Το Περιστέρι είχε 32 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο του, έναντι μόλις 13 του Ηφαίστου, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν επιθετική πολυφωνία (Βασιλόπουλος 11 π., Μπέντιλ 16 π., Γκρέι 15 π.).

Στη Θεσσαλονίκη ο Προμηθέας έκανε «αγγαρεία» επί 30 λεπτά, ο ΠΑΟΚ ήθελε να τελειώσει το αγωνιστικό «μαρτύριό» του λόγω της αποδεκατισμένης σύνθεσης (έξι επαγγελματίες, τρεις έφηβοι) που είχε από τα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ και οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν μόνο το τελευταίο δεκάλεπτο για να προκριθούν. Ο Κασελάκης (15 π.) ήταν εξαιρετικός στην τελευταία περίοδο και οδήγησε τον Προμηθέα σε σερί 0-11 που έκρινε και το παιχνίδι, ενώ ο ΠΑΟΚ, που διατήρησε το προβάδισμα του σκορ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, είχε μόλις δύο εύστοχα τρίποντα σε 20 προσπάθειες των παικτών του. Οι Τζέφερσον (18 π.) και Μαργαρίτης (11 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του «Δικεφάλου του Βορρά» που τελείωσε τη χρονιά σε έντονα συγκινησιακό κλίμα.

• Το Ιβανόφειο «κάηκε» από τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων, των παικτών, των προπονητών και των διοικούντων του Ηρακλή για την επιστροφή της ομάδας μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ύστερα οκτώ «πέτρινα» χρόνια. Ο «Γηραιός», που αποτέλεσε παραδοσιακή δύναμη του πρωταθλήματος για τρεις δεκαετίες (1980-2010), νίκησε 84-61 την Καστοριά στον πρώτο τελικό των πλέι οφ ανόδου της Α2 κατηγορίας και έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά τον πρωταθλητή Ιωνικό, που προβιβάστηκε.

Στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θα συνεχίσουν να συμμετέχουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Κόροιβος Αμαλιάδας και ο Απόλλωνας Πάτρας, που νίκησαν, αντίστοιχα, το Μαρούσι (76-70) και την Καβάλα (78-60). Αντίθετα, οι δύο ηττημένες ομάδες υποβιβάστηκαν στη Β΄ Εθνική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή