«Μπρέικ» ο Παναθηναϊκός, θρίλερ στο ΟΑΚΑ

«Μπρέικ» ο Παναθηναϊκός, θρίλερ στο ΟΑΚΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ είχαν νικηφόρα έναρξη, με διαφορετικό τρόπο, στην ημιτελική φάση των πλέι οφ. Η Ενωση απέφυγε την ήττα από τον Προμηθέα, τον οποίο νίκησε 83-82 στο ΟΑΚΑ, χάρις σε μια εύστοχη βολή του Θίοντορ στο ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη (αστόχησε εσκεμμένα στη δεύτερη) και ενώ ο Κασελάκης είχε σημειώσει στο 78-82, με τρίποντο, στο 39΄. Ο Προμηθέας, όμως, στην προτελευταία επίθεσή του, ζήτησε φάουλ σε προσπάθεια του Κατσίβελη, ενώ στην τελευταία ο Χολ έκανε άσχημη και άστοχη επιλογή. Ο ίδιος παίκτης του Προμηθέα υπέπεσε και στο φάουλ που κέρδισε ο Θίοντορ.

ΑΕΚ: Χάντερ 17, Τζέιμς 4, Σαντ Ρος 18 (2), Θίοντορ 15 (1), Γιορκ, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 8 (1), Λαρεντζάκης 19 (2), Γιαννόπουλος, Εμπάκουε 2.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Κασελάκης 6 (2), Κατσίβελης 11 (3), Λίποβι 13 (4), Ελις 11, Μπράουν 13 (2), Σαλούστρος 4, Γκίκας 3 (1), Τσαϊρέλης 7, Μέιερ 2, Χολ 5, Παρκς 9.

Η «δίψα» των παικτών του Παναθηναϊκού να αφήσουν πίσω τους την αγωνιστική αδράνεια των 20 τελευταίων ημερών, και σε συνδυασμό με τη δεδομένη ποιοτική ανωτερότητά τους, έκρινε εύκολα τον πρώτο ημιτελικό, με αντίπαλο το Περιστέρι. Οι «πράσινοι» νίκησαν 68-91 στο Περιστέρι, μετέτρεψαν το μειονέκτημα έδρας σε πλεονέκτημα και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στο Περιστέρι που παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων, ενώ και οι φίλοι του δεν αντάμειψαν τους γηπεδούχους για τη μέχρι τώρα πορεία τους…

Το παιχνίδι «τελείωσε» από το πρώτο ημίχρονο (31-49) και μπορεί το Περιστέρι να μείωσε στους οκτώ πόντους από τους 18 (48-56, σερί 15-0), αλλά ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο (σερί 1-15).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Σκορδίλης 2, Βασιλόπουλος 8 (1), Γκρέι 11 (3), Καράμπελας 12 (2), Φλέμινγκς 3 (1), Μουράτος, Φιλιππάκος 3, Μπέντιλ 19 (3), Ντάνιελ 6, Βησσαρίου, Κάλαχαν 4 (1), Σμιθ.

ΠΑΟ: Παπαπέτρου 9 (1), Καλάθης 19 (3), Βουγιούκας 4 (4 τάπες), Τόμας 21 (1), Κιλπάτρικ 6 (2), Παπαγιάννης 5, Λοτζέσκι 13 (3), Γκιστ 2, Μήτογλου 2, Αντετοκούνμπο 2, Λεκαβίτσιους 3 (1), Λάνγκφορντ 5.

• Οι διοργανώσεις όπου θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός, την επόμενη περίοδο, εκτός από την εγγυημένη παρουσία του στην Ευρωλίγκα, ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης των αδελφών Αγγελόπουλων με τον Αμερικανοϊσραηλινό τεχνικό Ντέιβιντ Μπλατ, με τον οποίο δεσμεύονται με διετές εγγυημένο συμβόλαιο. Δεν έγινε καμία αναφορά για συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α2 κατηγορία.

• Η αναγκαία λειτουργία μιας και ενωμένης παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που έχουν αποφασιστεί να γίνουν, ήταν το κεντρικό περιεχόμενο της ομιλίας του Γ. Βασιλακόπουλου στη γενική συνέλευση της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή