ΑΕΚ: «Τελικός» με Προμηθέα και… ΑΣΕΑΔ

ΑΕΚ: «Τελικός» με Προμηθέα και… ΑΣΕΑΔ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεκδίκηση της έτερης θέσης στους τελικούς των πλέι οφ, με τον Παναθηναϊκό να είναι, ήδη, ο ένας εκ των δύο φιναλίστ, θα κριθεί στον σημερινό πέμπτο ημιτελικό ΑΕΚ – Προμηθέα (19.30), στο κεκλεισμένων θυρών Ολυμπιακό Στάδιο, ώστε οι γηπεδούχοι να εκτίσουν την ποινή μιας αγωνιστικής που τους έχει επιβληθεί για τα επεισόδια του δεύτερου αγώνα στην Πάτρα. Οι θύρες του ΟΑΚΑ, όμως, μπορεί να ανοίξουν για τους φιλάθλους της «Ενωσης», αν μέχρι και το μεσημέρι, το ΑΣΕΑΔ (η προσφυγή έχει τη μορφή του κατεπείγοντος), αποφασίσει την εξάλειψη της ποινής. Αν, τελικά, δεν υπάρξει απόφαση του ΑΣΕΑΔ ή δεν αλλάξει η πρωτόδικη ποινή αποκλεισμού της έδρας, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Προμηθέα, χωρίς θεατές.

Αναδιάρθρωση

Στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας και στη Βουλή, όπως αυτή θα προκύψει από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, παραπέμπεται το αίτημα του ΕΣΑΚΕ για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού πρωταθλήματος, την περίοδο 2019-2020 και τη συμμετοχή 16 ομάδων. Η Βουλή θα ολοκληρώσει σήμερα τις εργασίες της και ως εκ τούτου δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο να κατατεθεί σχετική τροπολογία από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.

Το αίτημα του ΕΣΑΚΕ, με τη συγκατάθεση της ΕΟΚ, αφορά την παραμονή του Κολοσσού και του Λαυρίου στην Βasket League, παρά τον αγωνιστικό υποβιβασμό τους, αλλά όχι και την παραμονή του Ολυμπιακού που έχει υποβιβαστεί με απόφαση της αθλητικού δικαστή της «λίγκας», σε εφαρμογή του σχετικού κανονισμού για την άρνηση προσέλευσης των «ερυθρολεύκων», δύο φορές στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (Ολυμπιακός – ΠΑΟ στον β΄ γύρο πρωταθλήματος και ΠΑΟ – Ολυμπιακός στα προημιτελικά των πλέι οφ). Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναμένει την επόμενη Πέμπτη (13/6) την εκδίκαση του ΑΣΕΑΔ για τη δεύτερη προσφυγή που έχει καταθέσει, ζητώντας τη μη επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή