Μήνυμα ΠΑΟ ενόψει ΑΣΕΑΔ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να μην αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Α1, αν η απόφαση του ΑΣΕΑΔ είναι υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει ζητήσει τη μη επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια την ακύρωση των πλέι οφ που έχουν ολοκληρωθεί και του υποβιβασμού στην Α2 κατηγορία, έκανε γνωστή χθες ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Η «πράσινη» ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «στο προσεχές πρωτάθλημα της Basket League δεν πρόκειται να συμμετέχουν μαζί η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Το νόμιμο και το παράνομο δεν θα συνυπάρξουν. Οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους». Παράλληλα, οι «πράσινοι» περιμένουν σήμερα, όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος, μέσω του Twitter, την απόφαση του Ρικ Πιτίνο για την παραμονή του ή όχι στον πάγκο των νταμπλούχων.

Στη Φενέρ ο Σλούκας

Συνέχεια στη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είχε εμπιστευθεί τις δυνατότητές του και τον είχε πείσει να παίξει στη Φενέρμπαχτσε, το καλοκαίρι του 2015, θα δώσει ο Κώστας Σλούκας, που αποφάσισε να υπογράψει νέο διετές, εγγυημένο συμβόλαιο στην τουρκική ομάδα (δικαίωμα ανανέωσης και για 3ο χρόνο), έναντι 6 εκατ. ευρώ.

Ο Ελληνας άσος, πριν από τη διεξαγωγή του έβδομου και τελευταίου τελικού των τουρκικών πλέι οφ, Εφές Αναντολού – Φενέρ, απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Ολυμπιακού, ο οποίος του είχε προσφέρει το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ για τριετές, εγγυημένο συμβόλαιο. Ο Ελληνας διεθνής πλέι μέικερ θα ανακοινώσει την απόφαση παραμονής του στη Φενέρμπαχτσε, μετά τον αυριανό αγώνα, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που περίμενε να καταθέσει επίσημη πρόταση σε περίπτωση που ο παίκτης δεν συμφωνούσε με τον τουρκικό σύλλογο, θα αναγκαστεί να βρει άλλον αντικαταστάτη για τον Γάλλο Νάντο Ντε Κολό, που αποχώρησε πριν από μία εβδομάδα.

Ο Σλούκας προτίμησε τη δεδομένη βεβαιότητα της συνεργασίας με τον Σέρβο τεχνικό της Φενέρ και την οικονομική πρόταση της ομάδας, που είναι διπλάσια από αυτή που άρχισε τη συνεργασία του πριν από τέσσερα χρόνια (λάμβανε 1 εκατ. ευρώ και ο Ολυμπιακός του είχε προσφέρει 700.000). Αντιθέτως, το πρόβλημα της οικονομικής ρευστότητας που αντιμετώπισε η προηγούμενη ομάδα του, καθώς και η «θολή» εικόνα του επόμενου πρωταθλήματος της Basket League, ελαχιστοποίησε τις όποιες πιθανότητες επιστροφής του. Ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να στραφεί σε άλλη επιλογή παίκτη που θα είναι εγνωσμένης αξίας, αλλά, λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας στην ελληνική αγορά, άρχισε ήδη να εξετάζει επιλογές από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

• Στο Ηράκλειο θα κάνει την πρώτη εμφάνιση του επί ελληνικού εδάφους ο νέος γενικός γραμματέας της FIBA Aνδρέας Ζαγκλής, που θα παρακολουθήσει τις τρεις τελευταίες ημέρες του παγκοσμίου πρωταθλήματος U-20 (29/6-7/7) και θα συζητήσει τρέχοντα θέματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή