Παναθηναϊκός: Από τον Φριντέτ στον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Από τον Φριντέτ στον Βοτανικό

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεταγραφή του Τζίμερ Φριντέτ, όπως προαναγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, δίνει υψηλές προδιαγραφές αγωνιστικής ανόδου των «πρασίνων» και θυμίζει σημειολογικά προγενέστερες μεταγραφικές εποχές απόκτησης παικτών με ηχηρό βιογραφικό στο ΝΒΑ. Ο Φριντέτ, που έπαιξε στην Κίνα τα δύο τελευταία χρόνια και αναμενόταν να αποστείλει υπογεγραμμένο συμβόλαιο διετούς διάρκειας, ώστε να ανακοινωθεί επίσημα από τον Παναθηναϊκό, αποτελεί δεινό σκόρερ από τη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Εχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Μάικ Τζέιμς, που σκόραρε κατά βούληση και κατά… ριπάς, αναλόγως με ό,τι του έδινε η αντίπαλη άμυνα. Πρόκειται για καλύτερο παίκτη από τον Στρέλνιεκς και, εφόσον ενταχθεί στον Παναθηναϊκό, θα είναι ο δεύτερος παίκτης με το υψηλότερο κασέ, μετά τον Νικ Καλάθη.

Το γηπεδικό θέμα του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ώστε να δημιουργηθεί και κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άλλων αθλημάτων, πέραν του ποδοσφαιρικού σταδίου, συζητήθηκε στη χθεσινή, τρίτη κατά σειρά συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και εκφράστηκε κοινή αισιοδοξία για λύση των όποιων εμποδίων παρουσιαστούν, σε συνεργασία με την πολιτεία. Την αισιοδοξία του ότι θα προχωρήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά τη συνάντηση. «Μόνος αντίπαλος οι… εαυτοί μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων!

«Επιβεβαιώθηκε η κοινή διάθεση που έχουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ξεκινώντας από την επόμενη Παρασκευή θα γίνει το “kick off meeting” με τις ομάδες εργασίας και από την πλευρά του δήμου, αλλά και από την πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ώστε να τα βάλουμε όλα κάτω, να δούμε νομοθετικά ποιες ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν. Και τους συντελεστές δόμησης, το πράσινο, όλα αυτά τα πράγματα, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά βήματα. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ενώ και ο κ. Μπακογιάννης συμφώνησε με την κοινή θέληση αποπεράτωσης του έργου, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την αστική αναζωογόνηση.

«Είναι ένα έργο που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τη λειτουργία της Αθήνας. Προφανώς δεν κόψαμε καμία κορδέλα, δεν πανηγυρίζουμε. Κρατάμε την μπάλα χαμηλά για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη».

• Στην ΑΕΚ, ο Χάουαρντ Σαντ Ρος απάντησε θετικά στην πρόταση της ΑΕΚ για επέκταση της συνεργασίας του την επόμενη διετία και μετά τον Γιόνας Ματσιούλις συνεχίζεται η διατήρηση παικτών που πρόσφεραν σημαντικά στην περυσινή περίοδο. Παράλληλα, ο Μάκης Γιατράς αναδείχθηκε ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Basket League.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή