Συμπληρώνεται το παζλ των «ερυθρολεύκων»

Συμπληρώνεται το παζλ των «ερυθρολεύκων»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία παραμονή, μία μεταγραφή και μία αποχώρηση περιελάμβανε η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού το τελευταίο 48ωρο, με τον αρχηγό της ομάδας Βασίλη Σπανούλη να παραμένει στη θέση του και την επόμενη περίοδο, τον Αμερικανό Γουέιντ Μπάλντγουιν να είναι επισήμως παίκτης του Ολυμπιακού και τον Βαγγέλη Μάντζαρη να ετοιμάζεται να «ξενιτευτεί» στο μακρινό Καζάν.

Ο Σπανούλης θα γίνει ο πρώτος παίκτης στη νεότερη ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού που θα συμπληρώσει δέκα χρόνια θητείας, το καλοκαίρι του 2020, και σε ηλικία 38 ετών ενδεχομένως να «κρεμάσει τα παπούτσια» του στην ομάδα όπου δοξάστηκε και την οποία δόξασε. Ο Μπάλντγουιν, που εισηγήθηκε ο τεχνικός Ντέιβιντ Μπλατ, έγινε το πέμπτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, ενώ στην Ούνικς Καζάν, που έχει προπονητή τον Δημήτρη Πρίφτη, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βαγγέλης Μάντζαρης, υπογράφοντας συμβόλαιο 1+1 έτους. Ο διεθνής πλέι μέικερ θα πάρει αποζημίωση 200.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό και οι αποδοχές του στην Ούνικς θα είναι 1,1 εκατ. ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και τη μεταγραφή του Αμερικάνου πάουερ φόργουορντ / σέντερ Μπεν Μπέντιλ (24 χρ., 2.05 μ.), που έπαιξε πέρυσι στο Περιστέρι και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη.

• Η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, μετά την απόρριψη της παραμονής του Λαυρίου στο πρωτάθλημα της Basket League από την ΕΟΚ. Η 14η ομάδα θα πρέπει να προκύψει από την κατάταξη του περυσινού πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας, με τον Ερμή Αγιάς, που κατετάγη στην πέμπτη θέση (η Καστοριά ήταν τρίτη, αλλά δήλωσε αδυναμία, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την Καρδίτσα, που τερμάτισε στην 4η θέση), να καταθέτει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατά της παραμονής του Λαυρίου. Για τον ίδιο λόγο προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ και ο Ολυμπιακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή