Υπέρβαση και με Τζόνσον ο Παναθηναϊκός

Υπέρβαση και με Τζόνσον ο Παναθηναϊκός

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερο παίκτη με μακρά θητεία στο ΝΒΑ, μετά τον Τζίμερ Φριντέτ, απέκτησε ο Παναθηναϊκός που ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού Γουέσλι Τζόνσον. O 32χρονος Αμερικανός (2.01 μ.) αποτελεί τον έβδομο ξένο παίκτη των «πρασίνων». Με προϋπηρεσία εννέα χρόνων στο ΝΒΑ και σε έξι ομάδες (Μινεσότα, Φίνιξ, Λεικερ, Κλίπερς, Νέα Ορλεάνη, Ουάσιγκτον, 609 αγώνες, μ.ό πόντων 7), ο Τζόνσον που είχε επιλεγεί στο νούμερο 4 του ντραφτ του ΝΒΑ, το 2010, αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟ για μονοετές συμβόλαιο και θα παίξει για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τα χαρακτηριστικά του στη θέση του φόργουορντ, είναι η ευχέρειά του στο μακρινό σουτ και στο τρίποντο, καθώς και η δυναμική διείσδυσή του στην αντίπαλη ρακέτα, λόγω των σωματικών προσόντων και του άλματός του.

Μετά την ολοκλήρωση απόκτησης των έξι ξένων παικτών (Ράις, Ουάιλι, Φριντέτ, Μπεντίλ, Μπράουν, Τζόνσον) εναπόκειται στον τεχνικό Αργύρη Πεδουλάκη να δημιουργήσει την απαραίτητη «χημεία» των Αμερικανών και την ομοιογένεια με τον ελληνικό «κορμό». Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει εξαιρετική ποιότητα στην περιφέρεια που θα είναι και η δύναμη πυρός του με Καλάθη, Φριντέτ και Τζόνσον, αλλά στη θέση του σέντερ δεν ισχυροποιήθηκε στον ίδιο βαθμό. Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από χθες ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος υπέγραψε το διετές συμβόλαιο που του προσέφεραν οι «ερυθρόλευκοι». Παράλληλα, ο Αμερικανός πλέι μέικερ Γουίλιαμ Χάτσερ (35 χρ.) που έπαιξε πέρυσι στον ΠΑΟΚ, συμφώνησε με το Περιστέρι για την επόμενη περίοδο.

• Η Βουλγαρία, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη και η Λετονία θα είναι οι αντίπαλες εθνικές ομάδες της ελληνικής, στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ Ανδρών 2021. Από τον όμιλο προκρίνονται οι τρεις πρώτοι. Δύσκολη αποστολή πρόκρισης θα έχει η εθνική γυναικών για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021, με αντιπάλους τη Σλοβενία, την Ισλανδία και τη Βουλγαρία. Η πρώτη θέση θα δώσει απευθείας πρόκριση και υπό προϋποθέσεις η δεύτερη.

Tην ένατη θέση στο Ευρωμπάσκετ νέων, κατέλαβε η εθνική ομάδα που νίκησε 109-98 την Ουκρανία στην παράταση. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (μ.ό., 19,7 π.) και ο Δημήτρης Μωραΐτης κέρδισε την πρώτη θέση στα κλεψίματα (μ.ό. 3,1 και τη δεύτερη στις ασίστ με μ.ό. 7).

• Η κρούση του Ελληνα προπονητή της Γκραν Κανάρια Φώτη Κατσικάρη στον Γιάννη Μπουρούση, βρήκε θετικό τον 35χρονο σέντερ της εθνικής ομάδας να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ύστερα από δύο χρόνια θητείας στο πρωτάθλημα της Κίνας. Παράλληλα, ο μικρότερος αδελφός της οικογένειας Αντετοκούνμπο, ο Κώστας, θα ανήκει στους Λος Αντζελες Λέικερς που θα καλύψουν το συμβόλαιο που είχε στο Μιλγουόκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή