Μπάσκετ: Σε αμήχανο κλίμα η κλήρωση

Μπάσκετ: Σε αμήχανο κλίμα η κλήρωση

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιστορία γράφεται από τους παρόντες και όχι τους απόντες, αλλά η κενή θέση του Ολυμπιακού στην κλήρωση του επόμενου επαγγελματικού πρωταθλήματος ήταν πρωτόγνωρη και εκκωφαντική, ενώ κυριάρχησε η μοδάτη… ορολογία των «συμπράξεων» σε ΑΦΜ και ονομάτων ομάδων όπως του Κολοσσού και του Λαυρίου που επανεμφανίστηκαν με εξαγορασμένα «προσωπεία» του Χολαργού και της Κύμης.

Η μοναδική ευχάριστη νότα της κλήρωσης που μείωσε τη γενικότερη αμηχανία ήταν η επιστροφή δύο ομάδων, του Ηρακλή και του Ιωνικού που έχουν μακρά… προϋπηρεσία στην Α1 κατηγορία, καθώς και η υπόσχεση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ότι τα τηλεοπτικά έσοδα των 11 ομάδων από την κάλυψη των αγώνων τους στη δημόσια τηλεόραση, δεν θα μειωθούν λόγω της απουσίας του Ολυμπιακού. Ο ΕΣΑΚΕ, όμως, εξακολουθεί να αναζητεί χορηγό για την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος και ο δρόμος του μάρκετινγκ είναι… δύσβατος, με αποτέλεσμα τα εγγυημένα έσοδα των 14 ομάδων να είναι απροσδιόριστα. Η θέση του Ολυμπιακού, παραμένει κενή, έως ότου ομάδα της Α2 κατηγορίας (αναμένεται η απάντηση της Καρδίτσας, έπεται ο Ερμής Αγιάς), δεχθεί να συμμετάσχει στην Basket League, εφόσον διαθέτει τα οικονομικά εχέγγυα. H πρεμιέρα του πρωταθλήματος (23/9) που θα έχει τον Παναθηναϊκό να αναζητεί με… κιάλια συνδιεκδικητή του τίτλου, επεφύλαξε δύο ντέρμπι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με το «Τριφύλλι» να υποδέχεται την ΑΕΚ στo ΟΑΚΑ και τον Αρη να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα θα παίξουν: Περιστέρι – Ηρακλής, Κολοσσός – Πανιώνιος, Ιωνικός – Λαύριο, Ομάδα Α – Προμηθέας, Ηφαιστος – Ρέθυμνο.

Παράλληλα, στην πρώτη συνάντηση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γαλατσόπουλο και Δουβή, πριν από την κλήρωση, συζητήθηκαν τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον επίλογο του περυσινού πρωταθλήματος.

«Δεν είστε άμοιροι ευθυνών», είπε ο κ. Αυγενάκης στους δύο εκπροσώπους της «λίγκας» και τόνισε ότι το μπάσκετ επιβάλλεται να κρατηθεί οπωσδήποτε στο επίπεδο που του αρμόζει και του αξίζει, καθώς αποτελεί σημαντική δραστηριότητα στην ελληνική κοινωνία και αντιθέτως, τους τελευταίους μήνες, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος δεν είναι θετικός. «Το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό είναι θλιβερό για το άθλημα και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Βέβαια, για κάθε καβγά χρειάζονται, τουλάχιστον, δύο. Εκτιμώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παρακινηθούν για να κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε μαζί να πάμε δύο βήματα μπροστά. Θα εξαντλήσουμε το δικαίωμα της όποιας παρέμβασής μας, το οποίο σταματάει εκεί όπου αρχίζει το δικό σας δικαίωμα, αλλά αυτή η συνθήκη ισχύει και αντίστροφα», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού που θα αρχίσει κύκλο συναντήσεων με όλες τις ΚΑΕ.

• Η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με την παραμονή του Γουίλ Τσέρι που εντάχθηκε στην ομάδα, στους δύο τελευταίους μήνες της περυσινής περιόδου. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να του δώσει μία ακόμη ευκαιρία και να μην αναζητήσει άλλον παίκτη. Ο Ολυμπιακός διαθέτει οκτώ ξένους μαζί με τους Μιλουτίνοφ, Ρούμπιτ, Πάντερ, Χαπ, Πολ, Μπάλντουιν και Κουζμίνσκας.

• Τη γαλλική Μονπελιέ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας γυναικών. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή