Μπάσκετ: Αμφίβολος ο Ντόρσεϊ στην Εθνική

Μπάσκετ: Αμφίβολος ο Ντόρσεϊ στην Εθνική

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ερωτηματικό μπαίνει προσωρινά δίπλα στο όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, αφού είναι πιθανή η απουσία του ομογενή παίκτη από τη διοργάνωση. Ο Ντόρσεϊ δεν έχει βρει ακόμη ομάδα στο ΝΒΑ, γεγονός που δεν τον αφήνει να συγκεντρωθεί απόλυτα στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Η Εθνική ανδρών άρχισε από χθες να «πατάει» στο παρκέ του ΟΑΚΑ, με ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων και παράλληλα την υποβολή των παικτών στον καθιερωμένο έλεγχο ιατρικών και εργομετρικών εξετάσεων, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της προετοιμασίας, με τους 17 εκ των 18 παικτών που έχουν κληθεί. Ο Ντόρσεϊ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τεχνικό της Εθνικής και του ζήτησε προθεσμία δύο ημερών για να οριστικοποιήσει την ημερομηνία άφιξής του στην Αθήνα, που δεν θα είναι, πιθανότατα, η ερχόμενη Δευτέρα. Από την πλευρά του, ο Σκουρτόπουλος δεν μπορεί να του δώσει μεγαλύτερη άδεια των δύο-τριών ημερών, όταν στο ΟΑΚΑ θα έχουν αρχίσει προπονήσεις όλοι οι άλλοι διεθνείς παίκτες.

Ο 23χρονος ομογενής γκαρντ, πριν από τρεις μήνες, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στις ΗΠΑ, είχε δηλώσει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί πρόκληση συμμετοχής και είχε δεσμευτεί ότι θα έρθει στην Αθήνα για την προετοιμασία. Γι’ αυτούς τους δύο λόγους και προσκλήθηκε, αλλά φαίνεται πως η επιστροφή και η ένταξή του στην Εθνική θα αναβληθεί και πάλι, μετά το καλοκαίρι του 2016 (προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο).

«Εννοιες όπως η επιθυμία όλων των μελών της ομάδας για προσφορά και η μεγάλη πρόκληση που υπάρχει μπροστά μας είναι αυτονόητες, οπότε σε αυτή την αφετηρία εγώ θέλω να ευχηθώ να υπάρχει υγεία και τα υπόλοιπα θα τα δούμε και θα τα πούμε στην πορεία», δήλωσε ο Σκουρτόπουλος, που θα εντάξει τμηματικά τους παίκτες στο προπονητικό πρόγραμμα, ενώ δεν θα προσκληθεί άλλος παίκτης αν δεν παρουσιαστεί ο Ντόρσεϊ στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Οι πρώτοι φιλικοί αγώνες της προετοιμασίας θα δοθούν από την Εθνική ομάδα στο τουρνουά «Aegean» στο Ηράκλειο (8-11/8) με αντιπάλους το Ιράν και την Ουγγαρία.

• Την πρώτη θεσμική συνάντηση γνωριμίας, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΕΟΚ θα έχουν σήμερα ο πρόεδρός της Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ θα παραστεί και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Πρόκειται για νέα αρχή στις σχέσεις της ΕΟΚ με την πολιτεία και τον αρμόδιο υφυπουργό, καθώς ο προκάτοχός του είχε επιχειρήσει να παρέμβει με δηλώσεις του στο αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή