Μπάσκετ: Νομοθεσία, Ολυμπιακός και Εθνική

Μπάσκετ: Νομοθεσία, Ολυμπιακός και Εθνική

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα πρόκληση διάκρισης της εθνικής ανδρών στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι βελτιώσεις στον αθλητικό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης και η λύση κοινής αποδοχής για την επιστροφή του υποβιβασμένου Ολυμπιακό στην Α1 κατηγορία, ήταν τα κύρια ζητήματα της συζήτησης που είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Στην πρώτη, ωριαία συνάντηση γνωριμίας τους, διαπιστώθηκε η διάθεση συνεργασίας του θεσμικού παράγοντα του ελληνικού μπάσκετ με τον νέο υφυπουργό, καθώς από την πλευρά της ΕΟΚ είχε κριθεί αναγκαία η έναρξη νέας εποχής στις σχέσεις με την πολιτεία, ύστερα από τις επιθετικές παρεμβάσεις του πολιτικού προκατόχου του κ. Αυγενάκη.

«Εισέπραξα καλή διάθεση, πολύ έντιμη πρόθεση για να βάλουμε όλα τα πράγματα στο τραπέζι, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις, κάνοντας και την αυτοκριτική μας, και να δούμε πώς θα ενισχυθεί το μπάσκετ», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού που ενδιαφέρθηκε πρωτίστως για την εθνική ομάδα, την προετοιμασία της και τους στόχους της στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

«Πρώτη φορά μας κάλεσαν, με δική τους πρωτοβουλία, στο υφυπουργείο τόσο σύντομα για να συζητήσουμε τα προβλήματα του χώρου και αυτό δείχνει κάτι. Μόνο μέσα από μια ανταλλαγή απόψεων, αν υπάρχει καλή διάθεση και πρόθεση να βοηθηθεί το αντικείμενο το οποίο υπηρετούμε», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, έχοντας δίπλα του τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη που συμμετείχε στη συνάντηση. Στο θέμα του αθλητικού νόμου που βρίσκεται σε ισχύ, τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο κ. Αυγενάκης, υποστήριξε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές σε καίρια άρθρα, στα οποία δεν συμφωνεί, ενώ υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων για την αναβάθμιση του επαγγελματικού μπάσκετ. Στο θέμα του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος της ΕΟΚ επανέλαβε την άποψη ότι η θέση της ομάδας πρέπει να είναι στην Α1.

«Ακόμα κι αν ξεκινάς από διαφορετικές αφετηρίες, στο τέλος –εφόσον υπάρχει η διάθεση– θα βρεθεί η λύση και από τις δύο πλευρές», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως ό,τι κι αν συμβεί, πρέπει πρώτα να διασφαλιστούν το νόμιμο του τρόπου, η απόλυτη διαφάνεια και η έξωθεν καλή μαρτυρία, προς την κοινωνία που παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να εξευρεθεί νόμιμη λύση επανένταξης του Ολυμπιακού στην Α1 κατηγορία, εφόσον και η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ επιθυμεί να παίξει στo πρωτάθλημα της Basket League.

• Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ οριστικοποίησε, χθες, την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

• Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποχώρησε από την ΑΕΚ, με κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. Ο διεθνής γκαρντ ενδέχεται να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με πιθανό προορισμό την ισπανική λίγκα, ενώ στην Ελλάδα, πιθανολογείται ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την ενίσχυση του «κορμού» Ελλήνων παικτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή