Η κεντρική διαχείριση ξανά στο τραπέζι της Βasket League

Η κεντρική διαχείριση ξανά στο τραπέζι της Βasket League

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του επόμενου πρωταθλήματος της Βasket League συζητήθηκε εκ νέου στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ να εκφράζουν θετική άποψη συμμετοχής, αν και έχουν σε ισχύ συμφωνίες με το ένα εκ των δύο συνδρομητικών καναλιών για την προσεχή, αγωνιστική περίοδο.

Η διοίκηση της λίγκας επιχειρεί να αποφύγει τη μείωση εσόδων των ομάδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (12 ομάδες στη δημόσια τηλεόραση και δύο στον συνδρομητικό σταθμό) και γι’ αυτό τον λόγο, συζητήθηκε η ενοποιημένη προσφορά παραχώρησης και από τις 14 ομάδες. Παράλληλα, η χορηγία για την ονοματοδοσία του επόμενου πρωταθλήματος που βρίσκεται στον «αέρα» και οι πρώτες διαπραγματεύσεις χαμηλώνουν το ποσό του δεύτερου τη τάξει εσόδου του ΕΣΑΚΕ. Η Κύμη ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της και θα δεν θα αγωνιστεί σε πρωτάθλημα καμίας κατηγορίας, ενώ με τη νεωτεριστική μέθοδο των… συμπράξεων των ΚΑΕ, θα αντικατασταθεί έναντι χρηματικού αντιτίμου από το Λαύριο.

• Ενα βήμα, τουλάχιστον, ψηλότερα από την εθνική ομάδα U19 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ηρακλείου και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος νέων (U20) στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ του Ισραήλ που αποκλείστηκαν στη φάση των «16», θέλει να φτάσει η εθνική εφήβων U18 στο Ευρωμπάσκετ που διοργανώνεται στον Βόλο. Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Φινλανδία, σήμερα (21.15) στο κλειστό γήπεδο της Νέας Ιωνίας, όπου αναμένεται αθρόα προσέλευση φιλάθλων και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους προημιτελικούς (αύριο), που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Σερβία – Λιθουανία. Η συμμετοχή του Χρήστου Κλωνάρα είναι εξαιρετικά αμφίβολη, λόγω διαστρέμματος.

• Τρίτη μεταγραφική κίνηση (Τζαμάλ Τζόουνς, Σοφοκλής Σχορτσανίτης) έκανε ο Ιωνικός Νικαίας, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο με τον Αμερικανό Στιβ Μπαρτ (35 χρ., 1,89 μ.) ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή