Μπάσκετ: Το κρίσιμο μοντάρισμα

Μπάσκετ: Το κρίσιμο μοντάρισμα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου κινείται η εθνική ομάδα μπάσκετ, καθώς συνεχίζει την προετοιμασία της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αύριο θα αντιμετωπίσει σε ανεπίσημο τεστ κεκλεισμένων των θυρών το Ιράν, ενώ την Παρασκευή θα αναμετρηθεί με την Ουγγαρία για το τουρνουά Aegean και την Κυριακή ξανά με το Ιράν, επισήμως πλέον.

Επόμενος σταθμός θα είναι το τουρνουά Ακρόπολις (16-18/8 κόντρα σε Ιταλία, Τουρκία και Σερβία) και τα τελευταία τρία τεστ θα είναι με Ιορδανία (24/8), Κίνα (26/8) και Τουρκία ή Σενεγάλη (27/8). Η Εθνική στον όμιλό της στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο την 1η Σεπτεμβρίου, τη Βραζιλία στις 3/9 και τη Νέα Ζηλανδία στις 5/9.

Ο σταρ του Μαυροβουνίου και ΝΒΑερ, Νίκολα Βούτσεβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ελληνική ομάδα: «Οταν βλέπεις το ρόστερ της Ελλάδας, με παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Καλάθης και τόσοι άλλοι μαζί τους, ξέρω πως θα αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση! Διαθέτουν ταλέντο, ανταγωνιστικότητα και εμπειρία ταυτόχρονα. Είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλό μας», τόνισε.

Τριγμοί στις ΗΠΑ

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ξεκίνησαν και οι προπονήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με ένα ρόστερ που έχει προβληματίσει, διότι δεν διαθέτει σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Πάνω από δέκα πρωτοκλασάτοι παίκτες, όπως οι Χάρντεν, Ντέιβις και Λίλαρντ αρνήθηκαν να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, αλλά παρ’ όλα αυτά ο νέος προπονητής της ομάδας, Γκρεγκ Πόποβιτς τόνισε: «Το μόνο που με νοιάζει είναι για αυτούς που βρίσκονται εδώ. Διαθέτω ένα καλό γκρουπ παικτών και θα δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα που μπορούμε».

• Στην Πάτρα θα μετακομίσει ο Δημήτρης Αγραβάνης από την ερχόμενη σεζόν, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με τον Προμηθέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή