Πιο… ΝΒΑ από ποτέ δείχνει να είναι η φετινή Ευρωλίγκα

Πιο… ΝΒΑ από ποτέ δείχνει να είναι η φετινή Ευρωλίγκα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναρπαστική αναμένεται η ερχόμενη σεζόν στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης, Ευρωλίγκα, καθώς η φετινή καλοκαιρινή περίοδος περιείχε αρκετές μεταγραφικές «βόμβες» που έχουν δυναμώσει σχεδόν όλες τις ομάδες. Μέχρι και σήμερα, 13 πρώην ΝΒΑερς έχουν αποφασίσει να μετακομίσουν στην Ευρώπη για τη σεζόν 2019-2020, υπογράφοντας συμβόλαια με ομάδες της Ευρωλίγκας. Το salary cap (τα χρήματα που μία ομάδα μπορεί να ξοδεύει ετησίως για τον μισθό των παικτών της) στο ΝΒΑ έχει ανεβεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που ευνοεί τους σούπερ σταρ της λίγκας και αντιθέτως «αναγκάζει» παίκτες χαμηλότερου βεληνεκούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο της Ευρώπης ή της Κίνας.

Ο Παναθηναϊκός υπέγραψε με δύο ΝΒΑερς το φετινό καλοκαίρι και όπως αναμένεται περιμένει πολλά και από τους δύο. Ο Τζίμερ Φριντέτ με το μακρινό του σουτ και την ικανότητά του στην επίθεση και ο πιο ολοκληρωμένος Γουέσλι Τζόνσον θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν το «τριφύλλι» στο πρώτο του Final Four μετά το 2012. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός υπέγραψε με τον ταλαντούχο 23χρονο Γουέιντ Μπάλντουιν. Ο Αμερικανός είχε επιλεγεί 17ος από τους Μέμφις Γρίζλις στο draft του 2016.

Ο Ετορε Μεσίνα κατάφερε να πείσει τον πρώην παίκτη των Σάρλοτ Χόρνετς, Σέλβιν Μακ να υπογράψει διετές συμβόλαιο με την Αρμάνι και να γίνει ο αντικαταστάτης του Μάικ Τζέιμς, ενώ ο Κώστας Κουφός και ο Ρον Μπέικερ υπέγραψαν με την περυσινή τροπαιούχο ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η μεγαλύτερη όμως βόμβα του καλοκαιριού ήρθε από την Μπαρτσελόνα, η οποία υπέγραψε τον πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Νικόλα Μίροτιτς, και τον άσο των Θάντερ, Αλεξ Αμπρίνες. Ο Γκρεγκ Μονρόε θα μετακομίσει στο Μόναχο για λογαριασμό της Μπάγερν, ενώ οι Ντάιρις Μπέρτανς και Τιμοφέι Μοζγκόφ στη Μόσχα, για λογαριασμό της Χίμκι.

Το μονοετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Νικ Στάουσκας με την Μπασκόνια αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για τους Ισπανούς, ενώ τέλος ο πολύ αθλητικός Κουίνσι Εϊσι θα συνεργάζεται από τον Σεπτέμβριο με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τη Μακάμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή