Σλούκας: Είμαι έτοιμος και είμαι χαρούμενος

Σλούκας: Είμαι έτοιμος και είμαι χαρούμενος

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη με τον χρόνο αποθεραπείας κερδήθηκε από τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό στο αριστερό πόδι του και ο διεθνής πλέι μέικερ προπονήθηκε ξανά με τους συμπαίκτες του στη Νανζίνγκ, δύο ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα της ελληνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Ο άσος της Φενέρμπαχτσε δεν ένιωσε ενοχλήσεις, ολοκλήρωσε την προπόνηση και ήταν ευδιάθετος για την αίσια κατάληξη της περιπέτειας που είχε, δηλώνοντας έτοιμος να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Μουντομπάσκετ.

«Αυτό που θέλαμε όλοι να συμβεί από την ημέρα που τραυματίστηκα, δηλαδή να προλάβω να είμαι έτοιμος και να έρθω στην Κίνα, είναι πλέον γεγονός και, φυσικά, είμαι χαρούμενος. Δούλεψα εντατικά στην Αθήνα το προηγούμενο δεκαήμερο, τα αποτελέσματα ήταν θετικά και πλέον είμαι εδώ συνεχίζοντας μέρα με τη μέρα τη δουλειά για να είμαι απόλυτα έτοιμος για αγώνα. Μιλήσαμε με τον κόουτς αναλυτικά για την κατάστασή μου και πάμε τώρα όλοι μαζί στη διοργάνωση για να διεκδικήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει», δήλωσε και θα συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα της Εθνικής, ενώ σήμερα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα ανακοινώσει τον παίκτη που θα αποκλείσει και θα είναι ένας εκ των Βαγγέλη Μάντζαρη και Αντώνη Κόνιαρη.

Η μεγαλύτερη εμπειρία ευρωπαϊκών αγώνων από τον Μάντζαρη, που είχε αποκλεισθεί από την προετοιμασία αλλά επανήλθε, λόγω της αβεβαιότητας στην έκβαση του τραυματισμού του Σλούκα, δίνει προβάδισμα επιλογής του. Βάσιμες πιθανότητες επιλογής, όμως, έχει και ο Κόνιαρης, ο οποίος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της Εθνικής και του δόθηκαν ευκαιρίες διεκδίκησης θέσης στην τελική δωδεκάδα. Το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής εστιάζει την προσοχή των διεθνών παικτών στον πρώτο αγώνα με το Μαυροβούνιο και από χθες άρχισε η ανάλυση του βίντεο από τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας των αντιπάλων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Στο επόμενο 48ωρο, οι δύο προπονήσεις που θα γίνουν, δεν θα έχουν ιδιαίτερη ένταση για την αποφυγή απρόοπτου που θα θέσει σε κίνδυνο την ελληνική πληρότητα στο Μουντομπάσκετ, ύστερα από τους τραυματισμούς του Σλούκα και του ιδιαίτερα άτυχου Γιάννη Αθηναίου.

Με την ονομασία «Ελλάδα», ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η εταιρεία αθλητικών ειδών που συνεργάζεται και υπέγραψε πρόσφατα τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας παρουσίασαν τα παπούτσια που θα φοράει ο Ελληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Μακάρι να με βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας. Σημασία έχει το όνομα “Ελλάδα” που έχουν και τον συμβολισμό του. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να παίζω για τη χώρα μου», είπε στο βίντεο παρουσίασης των παπουτσιών και έγραψε στο Ιnstagram o ΜVP του ΝΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή