Μπάσκετ: Το δύσκολο έργο της Εθνικής στην επόμενη φάση της διοργάνωσης

Μπάσκετ: Το δύσκολο έργο της Εθνικής στην επόμενη φάση της διοργάνωσης

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Ο στόχος της Εθνικής στην επόμενη φάση και στη διεκδίκηση πρόκρισης στα προημιτελικά δεν αλλάζει λόγω της ήττας της από τους Βραζιλιάνους, αλλά τη δυσχεραίνει ιδιαίτερα και προκαλεί βαθμολογικά σενάρια, στα οποία η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί ακόμα και σε δύο τριπλές ισοβαθμίες, με αποτέλεσμα η διαφορά πόντων στα παιχνίδια των ισοβαθμούντων ομάδων να κρίνει την πρόκριση ή τον αποκλεισμό.

Στην ειδική βαθμολογία του νέου ομίλου, στη Σενζέν, η Ελλάδα θα έχει ρεκόρ 2-1 νίκες, όσες προφανώς και οι εξ Ανατολών γείτονές μας, που «άγγιξαν» τη νίκη κόντρα στην αποδυναμωμένη ομάδα των ΗΠΑ, αλλά ηττήθηκαν (92-91) εξαιτίας τεσσάρων άστοχων βολών στα εννέα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Ελλάδα, ακόμα και αν μετέφερε τρεις νίκες και καμία ήττα, θα έπρεπε να νικήσει την Τουρκία, που υπολογιζόταν με το ρεκόρ των δύο νικών και μίας που θα έχει, αύριο το βράδυ, στη Σαγκάη. Πλέον, στο ντέρμπι των ισόβαθμων Ελλάδας – Τουρκίας η νίκη είναι «μονόδρομος» διατήρησης των ελληνικών πιθανοτήτων για την πρόκριση στους «8», ενώ στο παιχνίδι Βραζιλίας – Τουρκίας το ελληνικό συμφέρον θα είναι η νίκη της Τουρκίας, ώστε να δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία Βραζιλίας, Ελλάδας και Τουρκίας (όλες από μία νίκη) και με την πρόβλεψη ότι οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν αήττητοι. Το κριτήριο πρόκρισης θα είναι η διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια, με μοναδικό δεδομένο από το χθεσινό αποτέλεσμα τον συν έναν πόντο της Βραζιλίας και τον μείον έναν πόντο της Ελλάδας. Υπάρχει, όμως, η χρονική σειρά των αγώνων που αυξάνει κατακόρυφα την ελληνική αγωνία, καθώς το ερχόμενο Σάββατο (7/9) προηγείται το παιχνίδι Βραζιλίας – Τουρκίας από το παιχνίδι Ελλάδας – Τουρκίας την επόμενη Δευτέρα (9/9). Αν η Βραζιλία νικήσει την Τουρκία, η Εθνική ομάδα για να προκριθεί θα πρέπει να νικήσει τους Αμερικανούς, ώστε να προκληθεί τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας, ΗΠΑ και Βραζιλίας (4 νίκες – 1 ήττα), νικώντας και την Τουρκία. Η διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια θα δώσει την πρόκριση στις δύο πρώτες ομάδες.

Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής θα ήταν αυτό Ελλάδας – Βραζιλίας, αν λίγη ώρα αργότερα οι Αμερικανοί δεν απέφευγαν την ήττα από την Τουρκία, που ήταν καλύτερη, και οι επαγγελματίες του ΝΒΑ, δεύτερης και τρίτης κλάσης, δεν τη νικούσαν στην παράταση.

Η πρώτη έκπληξη στο 18ο Μουντομπάσκετ ήρθε στον 7ο όμιλο (Σενζέν) με τον αποκλεισμό της Γερμανίας, που ηττήθηκε από τη Δομινικανή Δημοκρατία (68-70), η οποία προκρίνεται μαζί με τη Γαλλία. Αποκλεισμός και για τον Καναδά, που διέθετε τέσσερις παίκτες από το ΝΒΑ, ύστερα από την ήττα που γνώρισε από τη Λιθουανία (92-69), που προκρίθηκε, μαζί με την Αυστραλία, στους «16».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή