Μπάσκετ: «Βόμβα» της Αργεντινής, που άφησε εκτός Παγκοσμίου τη Σερβία

Μπάσκετ: «Βόμβα» της Αργεντινής, που άφησε εκτός Παγκοσμίου τη Σερβία

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αργεντινή πυροδότησε τη μεγαλύτερη, έως τώρα, βόμβα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με μια έκρηξη μεγατόνων έκανε σκόνη και θρύψαλα τα φιλόδοξα όνειρα των Σέρβων να αποκαθηλώσουν από την κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ τις ΗΠΑ.

O Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς πολλές φορές είχε βγάλει αλαζονικά τη γλώσσα στον Πόποβιτς πριν ξεκινήσει το τουρνουά, αλλά είχε λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο: η τρελοπαρέα του απίστευτου Καμπάτσο και του γερόλυκου Σκόλα έκανε τη Σερβία να μοιάζει σάκος του μποξ και μετά μια σπουδαία παράσταση (97-87) την έστειλε στις θέσεις 5-8, με μόνο δέλεαρ τη διεκδίκηση του ενός από τα δύο απευθείας εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το άλλο το έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό η Ισπανία με την άνετη νίκη της (90-78) επί της Πολωνίας που την έστειλε στα ημιτελικά. Η ομάδα του Σκαριόλο θα εξασφαλίσει από σήμερα το εισιτήριο για το Τόκιο εάν από τα ζευγάρια ΗΠΑ – Γαλλία (14.00) και Αυστραλία -Τσεχία (16.00) προκριθεί μόνο άλλη μία ευρωπαϊκή ομάδα στα ημιτελικά. Αν περάσουν και οι Γάλλοι και οι Τσέχοι, τα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς θα συνεχίσουν να τα διεκδικούν τρεις ομάδες και θα κριθούν στην τελική κατάταξη.

Εάν περάσει μόνο η μία τους, θα κλείσει το ζευγάρι με την Ισπανία, ενώ εάν αποκλειστούν και οι δύο, το δεύτερο εισιτήριο θα το πάρει όποια ευρωπαϊκή ομάδα τερματίσει ψηλότερα στις θέσεις 5-8. Οι υπόλοιπες θα διεκδικήσουν μαζί με την εθνική μας και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές ομάδες έξτρα εισιτήρια μέσω προολυμπιακού τουρνουά.

Η Σερβία έμεινε θαμπωμένη από το πλούσιο ρόστερ της και τις σπουδαίες εμφανίσεις της στα φιλικά, αγνοώντας το «χαστούκι» από την Ισπανία στη β΄ φάση του Μουντομπάσκετ. Εμφανίστηκε ως απόλυτο φαβορί απέναντι στους Αργεντινούς, αλλά από την αρχή έμεινε να κυνηγάει το σκορ με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο εκπληκτικός Καμπάτσο (18 πόντοι-12 ασίστ) κράτησε την μπαγκέτα και ο 39χρονος Σκόλα (20 π.-5 ρ.) το ρόπαλο που αποτελείωσε τους Σέρβους.

Η Αργεντινή έπαιξε σύγχρονο και ώριμο μπάσκετ. Είχε ισορροπία σε επίθεση-άμυνα και πολλές λύσεις κοντά και μακριά από το καλάθι. Οι Σέρβοι έμειναν πολλές φορές πίσω με διαφορές κοντά στους δέκα πόντους και παρότι έφταναν και καμιά φορά προσπερνούσαν, δεν είχαν καθαρό μυαλό για να μείνουν μέχρι τέλους στο παιχνίδι. Η Αργεντινή κράτησε ψηλά στο τελευταίο δεκάλεπτο τη διαφορά, νίκησε 97-87 και περιμένει τον νικητή του σημερινού προημιτελικού ΗΠΑ – Γαλλία. Τα δεκάλεπτα: 25-23, 54-49, 68-67, 97-87.

Η επικράτηση των Ισπανών ήλθε ακόμα πιο εύκολα. Η Πολωνία προσπάθησε φιλότιμα και κάποιες στιγμές ζόρισε τους Ιβηρες, αλλά η μεγάλη διαφορά εμπειρίας και ποιότητας δεν άφησε κανένα περιθώριο για εκπλήξεις. Οι Ισπανοί νίκησαν χωρίς άγχος 90-78 (Ρούμπιο 19 π., 9 ασ., 5 ρ.) και περιμένουν στον ημιτελικό το νικητή του αγώνα Αυστραλία – Τσεχία. Πρώτο βιολί για τους Πολωνούς ο Εϊ Τζέι Σλότερ με 19 πόντους και 6 ασίστ. Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-41, 67-58, 90-78.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή