Σκουρτόπουλος: «Συντεταγμένοι και κοιτάμε την επόμενη ημέρα»

Σκουρτόπουλος: «Συντεταγμένοι και κοιτάμε την επόμενη ημέρα»

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τρόπος και η αποτελεσματικότητα της αξιοποίησης του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την εθνική ομάδα μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας ήταν το σημείο αναφοράς των νέων δηλώσεων απολογισμού που έκανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος με την επιστροφή της ελληνικής αποστολής στην Αθήνα, όπου επανέλαβε, με ειλικρίνεια, την παραδοχή ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις.

«Το καλύτερο είναι να ερωτηθεί ο ίδιος ο Γιάννης για το αν τον χρησιμοποιήσαμε σωστά. Κάναμε μια προσπάθεια, σχεδιάσαμε πολλά παιχνίδια γύρω από τον Γιάννη, ωστόσο οι άλλες ομάδες αντέδρασαν σε αυτό. Εκεί έπρεπε όλοι μαζί, με πρώτο εμένα, να υποστηρίξουμε και να δώσουμε λύσεις διαφορετικές. Δεν το πετύχαμε όμως, γι’ αυτό και ο Γιάννης μπλοκαρίστηκε σε κάποιους αγώνες. Το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα γιατί έχει ταλέντο, διάθεση, και όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί στρατιώτες», είπε ο τεχνικός της Εθνικής και τόνισε την ενότητα των παικτών, παρά τη δεδομένη απογοήτευση για την αποτυχία πρόκρισης στην προημιτελική φάση.

«Επιστρέφουμε  απογοητευμένοι, στενοχωρημένοι, δεν πετύχαμε τον στόχο μας· παρ’ όλα αυτά, είμαστε συντεταγμένοι και κοιτάμε την επόμενη ημέρα της εθνικής ομάδας. Οσον αφορά τις επιλογές των 12 παικτών, δεν νομίζω ότι κάναμε κάποιο λάθος. Το ρόστερ με το οποίο πήγαμε ήταν το πιο σωστό που θα μπορούσαμε να έχουμε».

Ο Σκουρτόπουλος, που έχει συμβόλαιο με την ΕΟΚ μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και τον πρόεδρο Γιώργο Βασιλακόπουλο το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ οι επόμενες επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής είναι τα δύο πρώτα προκριματικά παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ 2021, στα τέλη του επόμενου Φεβρουαρίου. Η ελληνική ομάδα έχει δημιουργήσει βάση παικτών που έπαιξαν στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ και, επειδή η Ευρωλίγκα δεν θα επιτρέψει εμμέσως στους παίκτες των ομάδων να παίξουν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ευρώπης, είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει την ίδια μέθοδο στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην τελική φάση.

Στο θέμα του προπονητή δεν μπορεί να υπάρξει κατ’ αποκοπήν συνεργασία, λόγω των προκριματικών του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και του προολυμπιακού τουρνουά, αλλά συνεχής ενασχόλησή του με την εθνική ομάδα. Εφόσον ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν συνεχίσει στον πάγκο, ο επόμενος προπονητής θα είναι, επίσης, καθολικής χρονικά ενασχόλησης. Συνεπώς, οι Ελληνες ή οι ξένοι προπονητές υψηλού επιπέδου που εργάζονται, ήδη, σε ευρωπαϊκές ομάδες εξαιρούνται των υποψηφίων, όπως επίσης και η περίπτωση του Δημήτρη Ιτούδη, που αρνήθηκε πριν από δύο χρόνια.

Το μεγαλύτερο ζητούμενο, όμως, είναι η αβέβαιη παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο προολυμπιακό τουρνουά (24/7-9/8/2020), με τις πιθανότητες να είναι ελάχιστες. Ο Ελληνας σταρ του Μιλγουόκι δεν έκανε καμία δήλωση κατά την επιστροφή του με την ελληνική αποστολή, ενώ η συνολική αποτίμηση από το προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες του είναι θετική για τη συνεργασία και την αντιμετώπιση που είχε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και στους αγώνες του Παγκοσμίου.

Το καλοκαίρι του 2020, όμως, ο Greek Freak και οι Μπακς θα συζητήσουν για την υπογραφή του νέου πενταετούς συμβολαίου, που θα είναι ένα από τα υψηλότερα οικονομικά (supermax) στο ΝΒΑ. Η συμμετοχή της εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα αποτελέσει πρόκληση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ η ενίσχυση της ομάδας με την παρουσία του για τη διεκδίκηση της πρόκρισης θα είναι αναμφισβήτητα λίαν απαραίτητη.

Οι αποφάσεις της ΕΟΚ για την επόμενη ημέρα της Εθνικής, μετά τον νέο πρόωρο αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα ληφθούν ανεξαρτήτως της κριτικής που δέχεται η ομοσπονδία για τη σταθερή απομάκρυνση από κάθε διάκριση στις μεγάλες διοργανώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή