Μπάσκετ: «Σύννεφα» στον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: «Σύννεφα» στον Ολυμπιακό

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα και απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας η απογοητευτική εικόνα του Ολυμπιακού στον τελικό του τουρνουά «Γκομέλσκι Καπ» και η ήττα με 91-66, προκάλεσαν ανησυχία για την ανταπόκριση των «ερυθρολεύκων» στη μοναδική διοργάνωση που θα συμμετάσχουν αυτή την αγωνιστική περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι», δέκα ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα τους με τη Βιλερμπάν, στη Γαλλία (4/10), εμφανίστηκαν σε… άλλο γήπεδο, ενώ η απουσία του Σπανούλη και η ανετοιμότητα του Μπάλντγουιν δεν «χρυσώνουν το χάπι» των συμπερασμάτων του χθεσινού φιλικού, στο οποίο ο Ολυμπιακός μετατράπηκε σε «σάκο του μποξ» για τους Μοσχοβίτες από το δεύτερο κιόλας δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ασύνδετος και άνευρος και η συνεχής αύξηση της διαφοράς του σκορ έδειχνε… φυσιολογική, ξεπερνώντας τους 30 πόντους…

Οσο κι αν ο Ολυμπιακός επιχειρήσει να κάνει «μαγκιγιάζ» στα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζει σε άμυνα και επίθεση, η οροφή των φετινών δυνατοτήτων του δείχνει ότι δεν μπορεί να φτάσει ψηλότερα από τη διεκδίκηση πρόκρισης στα πλέι οφ. Με εξαίρεση τον Πάντερ (12 π.), όλοι οι νέοι ξένοι παίκτες των Πειραωτών έδειξαν κατώτεροι των περιστάσεων (Τσέρι 5 π., Χαπ 3, Κουζμνίσκας 2, Μπόλντγουιν 5, Ρούμπιτ 6). Η ΤΣΣΚΑ είχε 25/39 δίποντα και πρώτους σκόρερ τους Μπολόμποϊ (16) και Τζέιμς (15).

Ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε 87-84 στην παράταση της Ούνικς Καζάν (75-75 κανονική διάρκεια) και κατέκτησε την τρίτη θέση του τουρνουά. Ο Αμερικάνος σέντερ Οκτάβιους Ελις είχε πληθωρική εμφάνιση, με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο νεοαποκτηθείς Μπαμπ σκόραρε δύο καθοριστικά τρίποντα στην παράταση και είχε δέκα πόντους στον έξτρα χρόνο του αγώνα.

• Δύο ώρες νωρίτερα από τον τελικό του «Γκομέλσκι Καπ», ο Ολυμπιακός με την ομάδα που θα τον εκπροσωπεί στις ελληνικές υποχρεώσεις του στη φετινή αγωνιστική περίοδο αποκλείσθηκε στην 3η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Κυπέλλου, γνωρίζοντας την ήττα-σοκ (76-91) από το νεοφώτιστο στην Α2 κατηγορία Κολλέγιο Ανατόλια, στο γήπεδο-προπονητήριο του ΣΕΦ. 

Πέντε ημέρες πριν από την πρώτη και ιστορική συμμετοχή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, ο βαθμός δυσκολίας, έστω και αν έχει οριοθετηθεί ο στόχος της ανόδου στην Α1, θα είναι υψηλός για τους Πειραιώτες.

Tα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: Κόροιβος – Παγκράτι 93-89, Παπάγου – Αίας Ευόσμου 77-66, Καρδίτσα – Αμύντας 93-96, Καβάλα – Δάφνη Δαφνίου 80-87, Φάρσαλα – Χαρίλαος Τρικούπης 64-91, Μανδραϊκός – Ψυχικό 65-59, Ελευθερούπολη – Διαγόρας Δρυοπιδέων 71-77.  Στην πρώτη αγωνιστική (2/10) της β΄ φάσης του Κυπέλλου θα συμμετάσχουν οι δέκα ομάδες της A1 κατηγορίας. Τα ζευγάρια: Ιωνικός – Χολαργός Ρόδου, Μανδραϊκός – Λαύριο/Κύμη, Ανατόλια – Ερμής Αγιάς, Δάφνη Δαφνίου – Κόροιβος, Αρης – Ηρακλής, Παπάγου – Ρέθυμνο, Χαρίλαος Τρικούπης – Πανιώνιος, Διαγόρας Δρυοπιδέων – Αμύντας.

• Νίκη με διαφορά τεσσάρων πόντων πρέπει να επιτύχει ο Ολυμπιακός στην έδρα της Μονπελιέ, την επόμενη εβδομάδα για να προκριθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών, μετά την ήττα (63-66) που γνώρισε στη Χαλκίδα, από τη γαλλική ομάδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή