Ευρωλίγκα: Αποκαλυπτήρια Ολυμπιακού απόψε από τη Γαλλία

Ευρωλίγκα: Αποκαλυπτήρια Ολυμπιακού απόψε από τη Γαλλία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απειρία της Βιλερμπάν στη φετινή Ευρωλίγκα δίνει βάσιμες πιθανότητες στον Ολυμπιακό να έχει νικηφόρα αρχή στη διοργάνωση, σήμερα (21.45), στο γήπεδο «Αstroball» της Λυών. Υφίσταται όμως και η αβεβαιότητα για την ετοιμότητα των «ερυθρολεύκων», την ομοιογένειά τους και τη θετική ανταπόκριση των νέων ξένων παικτών που θα χρειαστεί να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο για να φτάσει ο Ολυμπιακός σε σημαντική, εκτός έδρας νίκη, η οποία θα τονώσει την ομαδική αυτοπεποίθηση. Αποτελεί κοινή παραδοχή στους Πειραιώτες ότι ο βασικός στόχος της φετινής περιόδου οριοθετείται στην πρόκριση της ομάδας στα πλέι οφ, ενώ είναι άγνωστο αν θα υπάρχει επηρεασμός ή όχι από την αγωνιστικότητα σε μία και μόνο διοργάνωση κάθε εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός, που άλλαξε πέντε ξένους παίκτες (εκτός του Μιλουντίνοφ), θα αναζητήσει τη θέση του στη νέα Ευρωλίγκα, που προβλέπεται να έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας εισόδου στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας από τις προηγούμενες χρονιές. Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Ντέιβιντ Μπλατ, λόγω της περυσινής αποτυχίας πρόκρισης στα πλέι οφ και των αλλαγών που έχουν γίνει στη σύνθεση του Ολυμπιακού, μίλησε για βραχυπρόθεσμους στόχους.

«Πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάμε τους βραχυπρόθεσμους στόχους μας και να “χτίζουμε” για το μακρινό μέλλον στη διοργάνωση. Εχουν περάσει δέκα ημέρες από το τελευταίο φιλικό παιχνίδι μας και έχουμε κάνει βήματα βελτίωσης σε αδυναμίες που έχουμε δείξει στο παιχνίδι μας. Τώρα αρχίζει η διοργάνωση και πρέπει να παίζουμε με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Η Βιλερμπάν επιστρέφει στη διοργάνωση, παίζει στην έδρα της και θα έχει μεγάλο ενθουσιασμό μπροστά στους φιλάθλους της», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, που έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Η Βιλερμπάν θα παίξει ξανά στην Ευρωλίγκα δέκα χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή της, και η διοργάνωση κάνει «άνοιγμα» στο γαλλικό μπάσκετ, που είχε μακρά απουσία λόγω των επιλογών του Τζόρντι Μπερτομέου. Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν εξαντληθεί και σε κάθε θέση οι φίλαθλοι θα φορέσουν μια λευκή μπλούζα που είναι δώρο της ομάδας σε αυτούς, ώστε να υπάρχει ομόχρωμη εικόνα στις εξέδρες (70 φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα είναι στο γήπεδο της Λυών).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή