Ευρωλίγκα: Με νίκες «αγοράζει» χρόνο ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Με νίκες «αγοράζει» χρόνο ο Παναθηναϊκός

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόσταση από το επιθυμητό επίπεδο απόδοσης του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα και ύστερα από το πρώτο δείγμα γραφής του στη νικηφόρα αρχή που έκανε στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, δεν είναι μικρή, αλλά δεν προκαλεί και ανησυχία. Με σύμμαχο τον χρόνο για τις 33 επόμενες αγωνιστικές της διοργάνωσης, οι «πράσινοι» έδειξαν ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, έχοντας όμως και αρκετές ατέλειες στην άμυνα και στην επίθεσή τους. Αμυντικά, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν έχουν αλληλοκαλύψεις, όταν οι αντίπαλοι περιφερειακοί παίκτες του Ερυθρού Αστέρα επιχείρησαν διεισδύσεις στη ρακέτα, και παράλληλα οι ψηλοί του «τριφυλλιού» ήταν ευάλωτοι και δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν εύστοχα σουτ των Σέρβων. Ο Παναθηναϊκός, προς το παρόν, προσπαθεί να πιέσει στην άμυνα, αλλά δεν έχει την απαραίτητη συνοχή και αλληλοβοήθεια. Μέλημα του προπονητή, που έχει καταξιωθεί ως λάτρης της άμυνας, είναι η επιθετικότερη άμυνα που μπορεί να παίξει ο Παναθηναϊκός, ζητώντας τα μαρκαρίσματα να αρχίζουν από τα όρια της γραμμής του τρίποντου, αλλά και να «γεμίσει» η ρακέτα.

Επιθετικά, ο Παναθηναϊκός διαθέτει τις περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη προηγούμενη περίοδο. Το ζητούμενο, όμως, είναι το επιθετικό «παζλ» να έχει αρμονία και διακριτούς πρώτους και δεύτερους ρόλους στα συστήματα που εφαρμόζονται. Ο Φριντέτ είναι το πρώτο «βιολί», αλλά δεν έχει… εμμονή με το σκοράρισμα, ο Ντεσόν Τόμας μπορεί να αποτελέσει τη σταθερά στη συγκομιδή πόντων, ο Καλάθης δεν χρειάζεται συστάσεις, αρχικά για τη δημιουργία παιχνιδιού και δευτερευόντως για την εκτελεστική ικανότητά του, και ο Ουέσλι Τζόνσον είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει, όταν θα προσαρμοστεί, γιατί μαζί με τον Ουάιλι είναι οι δύο παίκτες που βρίσκονται πιο πίσω. Είναι ακόμη «ξένα σώματα». Στις θέσεις των ψηλών, η τετράδα των Βουγιούκα, Παπαγιάννη, Μπέντιλ και Ουάιλι επιβάλλεται να αποδώσει τουλάχιστον αμυντικά και να αξιοποιηθεί επιθετικά στο μέτρο του ταλέντου που διαθέτει ο καθένας.

Η αποτίμηση κάποιων αποτελεσμάτων στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας φανερώνει ότι μεγαλύτερη σημασία για τις ομάδες που στοχεύουν στην πρόκριση στα πλέι οφ αποτελεί η εξασφάλιση της νίκης.

• Ο αγώνας του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε μετά το πέρας της έκδοσης της «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή