Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Να διορθώσει το λάθος του

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Να διορθώσει το λάθος του

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχρεωμένος να κλείσει την παρένθεση της εκτός προγράμματος ήττας που γνώρισε στη Λυών από τη Βιλερμπάν πριν από μία εβδομάδα είναι ο Παναθηναϊκός, που θα υποδεχτεί σήμερα (21.45) την Αρμάνι Μιλάνου για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» πρέπει να αποδείξουν ότι στο ΟΑΚΑ μπορούν να επιδιορθώσουν τα όποια «στραβοπατήματα» θα κάνουν στους εκτός έδρας αγώνες και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Με τον Ετορε Μεσίνα στον πάγκο της και αποκτώντας τον 40χρονο Λουίς Σκόλα, μετά τη δεύτερη θέση της Εθνικής Αργεντινής στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αρμάνι έχει υψηλές φιλοδοξίες φέτος, αλλά στην αρχή της διοργάνωσης έχει μία νίκη και μία ήττα, και στο ιταλικό πρωτάθλημα έχει γνωρίσει, ήδη, δύο ήττες.

«Οι περισσότερες ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα στην αρχή της χρονιάς. Η Αρμάνι είναι μια σοβαρή ομάδα. Δημιουργοί φάσεων είναι ο Ροντρίγκεθ και ο Σκόλα, που διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία. Είναι μια ομάδα που χτίζεται και βελτιώνεται», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης για την αντίπαλο της ομάδας του, και ενώ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ιαν Βουγιούκα. Συγκριτικά με την απόδοση που είχε στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να είναι αμυντικά αποτελεσματικός και στα τέσσερα δεκάλεπτα του αγώνα, αλλά και να έχει επιθετική παραγωγικότητα στην αντίπαλη ρακέτα από τους ψηλούς παίκτες του.

«Το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν έχει μείνει πίσω μας. Δεν είχαμε “φρέσκα” πόδια και καθαρό μυαλό στο τέλος του αγώνα, γιατί ο Ράις προερχόταν από ίωση και είχε χάσει πέντε κιλά σε έξι μέρες και θα μπορούσε να ξεκουράσει τον Καλάθη. Αναλύσαμε τα λάθη μας και έτσι χτίζεται μια ομάδα. Βιωματικά».

Στις απουσίες των Νέντοβιτς και Γκουντάιτις, που είχε η Αρμάνι, προστέθηκε κι αυτή του Αμερικανού Σέλβιν Μακ, ενώ ο Μεσίνα τόνισε ότι είναι αναμενόμενη η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα του από τη Βιλερμπάν και αγωνιζόμενος στην έδρα του.

Χωρίς νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι πέντε ομάδες (Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Ζενίτ, Βαλένθια), ενώ σημερινό πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής θα παίξουν: ΤΣΣΚΑ-Χίμκι, Ζαλγκίρις-Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε-Μπασκόνια, Μακάμπι-Ερυθρός Αστέρας, Μπάγερν-Βιλερμπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή