Περιστέρι με… νύχια νίκησε και τη Ρίγα

Περιστέρι με… νύχια νίκησε και τη Ρίγα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αήττητο ρεκόρ του στο Τσάμπιονς Λιγκ κράτησε το Περιστέρι (2-0), καθώς κέρδισε και τη Ρίγα με 91-83. Mε το σκορ στο 63-60 ύστερα από 30΄, οι γηπεδούχοι μπήκαν εντυπωσιακά στο τέταρτο δεκάλεπτο, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 22 πόντους με το εμφατικό 21-2 επιμέρους σκορ. Η ομάδα της Λετονίας κατάφερε να μειώσει στους έξι στα τελευταία δύο λεπτά (84-78), αλλά η ελληνική ομάδα κράτησε τη νίκη μέχρι το τέλος, παίρνοντας ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα. Με 21 πόντους ο Χάτσερ ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού.

Νωρίτερα η ΑΕΚ ηττήθηκε με 85-78 στην Ιερουσαλήμ από τη Χάποελ (για την ίδια διοργάνωση), παρά την καταπληκτική της εμφάνιση για 34 λεπτά. Ο «Δικέφαλος» είχε προβάδισμα δέκα πόντων στην τρίτη περίοδο (50-60), όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν σε μόλις τέσσερα λεπτά να «τρέξουν» ένα επιμέρους σκορ 11-0 και εν συνεχεία πήραν το προβάδισμα με 61-60. Με το κρεσέντο του Κιθ Λάνγκφορντ από τα 6,75 (7/9 τρίποντα), η ΑΕΚ πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ, ανεβάζοντας τη διαφορά στους οχτώ πόντους (64-72). Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Ενωση θα κατάφερνε να διατηρήσει τη διαφορά μέχρι το τέλος, η Χάποελ έτρεξε νέο τρομερό σερί (16-4) και προηγήθηκε με 80-76. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και εντέλει ηττήθηκαν με 85-78. Πλέον, μετρούν μία νίκη και μία ήττα στη διοργάνωση.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Τζέιμς Φελντέιν βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα για τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας 19 πόντους. Για την ΑΕΚ, ο Λάνγκφορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 27 πόντους (7/9 ριμπάουντ), ενώ ο Σαντ-Ρος πέτυχε νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Συνολικά, η ΑΕΚ ευστόχησε σε 16 τρίποντα (16/28).

Στα μεγάλα σουτ της Χάποελ στάθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ξέραμε ότι παίζαμε με μια δύσκολη ομάδα σε μια σκληρή έδρα. Ο κόσμος τη βοήθησε. Στη μεγαλύτερη διάρκεια είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά σε κάποιες στιγμές κάναμε κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή