Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Πήρε τη νίκη, μαύρη τρύπα η άμυνα

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Πήρε τη νίκη, μαύρη τρύπα η άμυνα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νικητής έφυγε από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε τη Ζενίτ με 79-89 σε ένα… αλλοπρόσαλλο παιχνίδι, που κρίθηκε στην ατομική ποιότητα παικτών των «πρασίνων», οι οποίοι ισοσκέλισαν τη «μαύρη τρύπα» των ριμπάουντ.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πήρε το πρώτο της παιχνίδι εκτός έδρας για τη φετινή σεζόν και πλέον μετράει ρεκόρ 2-2. Στο α΄ ημίχρονο (38-40) ο Παναθηναϊκός φάνηκε να προσπαθεί ξανά να βρει τα πατήματά του. Με τον Νικ Καλάθη να δημιουργεί (5 ασίστ) και τους Ντεσόν Τόμας, Ντίνο Μήτογλου να σκοράρουν, ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις επιθετικά. Αμυντικά όμως είχε πολύ σοβαρά προβλήματα, με την ομάδα της Ρωσίας να κάνει πάρτι και να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 36 ριμπάουντ και 20 ασίστ!

Με ένα επιμέρους σκορ 11-23 στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 14 πόντους, με τον Φριντέτ να «οργιάζει» και τον Ουάιλι να δίνει πολλές λύσεις με την ενέργειά του. Ομως σε λιγότερα από τρία λεπτά η Ζενίτ μετέτρεψε το 51-65 σε 60-65, με τους Αγιόν και Πονίτκα να πρωταγωνιστούν στην «άδεια» «πράσινη» ρακέτα.

Καλάθης, Ουάιλι και Ράις έβαλαν δυνατά την ελληνική ομάδα στο τέταρτο δεκάλεπτο με τη διαφορά να ανοίγει ξανά (66-75). Τα μεγάλα σουτ της Ζενίτ και τα ριμπάουντ, την έφεραν στους τρεις πόντους (78-81) και ο Παναθηναϊκός είδε μπροστά του πάλι τα… φαντάσματα των ματς με Αρμάνι και Βιλερμπάν.

Παρ’ όλα αυτά οι βολές του Ιαν Βουγιούκα και του Φριντέτ έδωσαν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας έξι πόντων (79-85), οι σωστές αλληλοκαλύψεις σ’ εκείνο το σημείο δημιούργησαν πίεση στη γηπεδούχο που ήταν άστοχη στα τελευταία λεπτά από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και εντέλει ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πολύ σημαντική νίκη.

Ο Φριντέτ ήταν καθοριστικός, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 22 πόντους (6/6 βολές), όπως και ο Παπαπέτρου με 11 ριμπάουντ. Ο Νικ Καλάθης ολοκλήρωσε τον αγώνα με οκτώ πόντους, 15 ασίστ, πέντε ριμπάουντ και τρία κλεψίματα. Προβλημάτισε ξανά ο Ουέσλι Τζόνσον που φάνηκε για ακόμη ένα ματς εκτός τόπου και χρόνου.

ΖΕΝΙΤ: Αϊβερσον 10 , Αλμπισί 15 (4), Πονκρασόφ, Χόλινς, Τόμας 12 (2), Ρένφρο 2, Κοστόφ, Πούσκοφ 2, Τρούσκιν 6 (2), Αμπρομάιτις 4, Πονίτκα 16 (1), Αγιόν 12 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 17 (2), Ράις 3 (1), Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 9, Βουγιούκας 6, Τζόνσον, Μπράουν, Φριντέτ 22 (2), Καλάθης 8, Γουάιλι 14, Μήτογλου 8, Μπεντίλ 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή