Ευρωλίγκα: Δυνατό τεστ για Ολυμπιακό στη Βιτόρια με Μπασκόνια

Ευρωλίγκα: Δυνατό τεστ για Ολυμπιακό στη Βιτόρια με Μπασκόνια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βιτόρια βρίσκεται ο Ολυμπιακός από χθες το απόγευμα, καθώς αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ (22.00) την ισχυρή στην έδρα της Μπασκόνια, για την τέταρτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι δύο ομάδες μετρούν ρεκόρ 1-2 και προέρχονται από ήττες την περασμένη εβδομάδα, κόντρα σε Ζενίτ και Φενέρμπαχτσε, γεγονός που κάνει την αναμέτρηση ακόμη πιο κρίσιμη. 

Το σύνθημα της αντεπίθεσης έδωσαν οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου στις χθεσινές τους δηλώσεις, εκφράζοντας αισιοδοξία για το μέλλον της ομάδας. «Προερχόμαστε από ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στη Ζενίτ. Αν θέλουμε να στοχεύουμε κάπως πιο ψηλά, θα πρέπει να κάνουμε μεγάλες νίκες από εδώ και πέρα, αλλά πάνω από όλα θα πρέπει να παίξουμε ως ομάδα, να δεθούμε και να βγάλουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στο παρκέ», τόνισε ο Πρίντεζης.

Σύμφωνα με τον Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να μείνει συγκεντρωμένος στο πλάνο του προπονητή Κεμζούρα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ώστε εντέλει να καταφέρει να φύγει με τη νίκη: «Στόχος της ομάδας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που εμείς θέλουμε να κάνουμε, συγκεντρωμένοι στο πλάνο. Να βγάλουμε αυτά που θέλει ο προπονητής μέσα στο παρκέ και ο καθένας μας, με την ενέργεια και την προσωπικότητα του. Οταν ο Ολυμπιακός παρουσιάζει τη δική του εικόνα μέσα στο παρκέ, συμβαίνουν όμορφα πράγματα, και νομίζω πως μια τέτοια εμφάνιση θα μπορεί να μας δώσει τη νίκη».

Από την πλευρά του, αφού αποθέωσε την έδρα της Βιτόρια και την Μπασκόνια, ο Κεμζούρα εξήγησε πως, «εάν θες να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο, να είσαι στα πλέι οφ, θα πρέπει να νικάς και σε ματς εκτός έδρας, σε έδρες δύσκολες όπως της Μπασκόνια».

• Τη Βιλερμπάν υποδέχεται η Ζαλγκίρις στη Λιθουανία (20.00), ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και του Μάικ Τζέιμς αντιμετωπίζει την Αλμπα στο Βερολίνο (21.00). Οι πρωταθλητές θέλουν να κρατήσουν το αήττητο ρεκόρ τους στη φετινή Ευρωλίγκα, ψάχνοντας για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους. Συναρπαστικό παιχνίδι αναμένεται στο Μιλάνο (21.45), καθώς η Αρμάνι, που μετράει ρεκόρ 2-1, αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (1-2). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή