Ευρωλίγκα: Με τέτοια άμυνα δεν έχει μέλλον ο ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Με τέτοια άμυνα δεν έχει μέλλον ο ΠΑΟ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι πιθανότητες των περισσότερων αντιπάλων των ρωσικών ομάδων να τις νικήσουν από τις επιθετικές επιδόσεις τους, ειδικά εκτός έδρας, είναι παραδοσιακά μειοψηφικές. Στο δεύτερο, συνεχόμενο ταξίδι του στη Ρωσία, ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, υπέστη βαριά ήττα από τη Χίμκι (103-86) και έχει, ξανά αρνητικό συντελεστή στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας, ύστερα από πέντε αγωνιστικές (δύο νίκες-τρεις ήττες).

Διαχρονικά, το δυνατό πλεονέκτημα των ρωσικών ομάδων, με εξαίρεση την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι η μεγάλη έφεσή τους στην επιθετική παραγωγικότητα και ο δυνατός ρυθμός απόδοσης που δημιουργούν από την ευστοχία τους, ειδικά στα τρίποντα. Το τεχνικό επιτελείο του Αργύρη Πεδουλάκη γνώριζε εκ των προτέρων τις επιθετικές δυνατότητες των παικτών του Ρίμας Κουρτινάιτις, καθώς και τη δεδομένη ανωτερότητα της Χίμκι από τη Ζενίτ. Και μπορεί να μίλησε στους παίκτες του για την αμυντική προσήλωση που θα έπρεπε να είχαν, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν τους… έπεισε.

Για όσο χρονικό διάστημα στο εγγύς και απώτερο μέλλον της Ευρωλίγκας, ο Ελληνας προπονητής δεν πείθει τους παίκτες του ή αυτοί δεν εφαρμόζουν τις εντολές του για να παίξουν αποτελεσματική άμυνα, ο Παναθηναϊκός θα ρισκάρει τη διεκδίκηση των νικών από την επίθεσή του, ιδιαίτερα στους εκτός έδρας αγώνες. Στο βιογραφικό τού Πεδουλάκη ξεχωρίζει η δημιουργία αμυντικογενών ομάδων, αλλά στον φετινό Παναθηναϊκό, ειδικά οι Αμερικανοί παίκτες που είναι χαρισματικοί σκόρερ, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η άμυνα θα προσφέρει εγγυημένες νίκες και έπονται τα στατιστικά τους στην επίθεση.

Μπορεί να ήταν γνωστό για τον Τζίμερ Φριντέτ ότι η άμυνά του αποτελεί τη… χαρά κάθε αντίπαλης επίθεσης και αυτό δεν θα αλλάξει, αλλά οι συμπατριώτες του επιβάλλεται να μάθουν από το «πάθημά» τους στον χθεσινό αγώνα και θα φανεί στον αυριανό αγώνα με την Εφές Αναντόλου, στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» πέτυχαν 55 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκαν 50, αλλά ήταν ευκόλως προβλεπόμενο ότι στο δεύτερο μισό του αγώνα επιβαλλόταν να περιορίσουν τη Χίμκι στους 30-35 πόντους και να μη δεχθούν 56, όπως και συνέβη. Γιατί οι γηπεδούχοι είχαν 15/29 τρίποντα, όπως αρέσκονται να σουτάρουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση ευστοχίας, κέρδισαν κατά κράτος στα ριμπάουντ (45 έναντι 23) και ουσιαστικά δεν «ενοχλήθηκαν» από τις 21 ασίστ του Παναθηναϊκού.

ΧΙΜΚΙ: Σβεντ 26 (2), Μπούκερ 13 (3), Τίμα 16 (4), Καράσεφ 5 (1), Ζάιτσεφ 7 (1), Γερέμπκο 14 (2), Γκιλ, Εβανς 10, Μπερτάνς 12 (3).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 10, Ράις 8 (2), Παπαπέτρου 9 (1), Βουγιούκας 9, Τζόνσον 8 (1), Φρεντέτ 16 (3), Καλάθης 10 (1), Γουάιλι 8, Μήτογλου 6, Μπεντίλ 2.

Χθες: Αναντόλου Εφές – Ερυθρός Αστέρας 85-70. Στο σημερινό πρόγραμμα που θα ολοκληρώσει την αγωνιστική, ξεχωρίζει το ντέρμπι Μακάμπι – Φενέρμπαχτσε, ενώ η Ζαλγκίρις θα παίξει με τη Ζενίτ, στο Κάουνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή