Ευρωλίγκα: Ανασύνταξη για νίκη επί της Εφές στον Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα: Ανασύνταξη για νίκη επί της Εφές στον Παναθηναϊκό

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός «κατρακύλησε» εκτός των οκτώ πρώτων θέσεων στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας, λόγω της τρίτης ήττας και δεύτερης εκτός έδρας που γνώρισε στη Μόσχα, από τη Χίμκι, πριν από 48 ώρες και χωρίς να έχει χρονικά περιθώρια για να κάνει διορθώσεις στην κακή αμυντική λειτουργία του, θα υποδεχθεί σήμερα την Εφές Αναντολού, στο ΟΑΚΑ (21.00), με το «πρέπει» της νίκης να είναι το μεγαλύτερο δυνατό.

Οι «πράσινοι», ύστερα από πέντε αγώνες στην Ευρωλίγκα, δεν μπορούν ακόμα, τουλάχιστον, να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους σε ικανοποιητικό επίπεδο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είτε θα παίζουν εξαιρετικά στην επίθεση, αλλά θα αμελούν τα αμυντικά καθήκοντά τους, όπως συνέβη στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Χίμκι, είτε θα παρουσιάζουν αμυντική προσήλωση, αλλά στην επίθεση θα υπάρχει δυστοκία και κατάχρηση προσπαθειών, ειδικά στα τρίποντα (3/20), όπως έγινε στον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνου. Παράλληλα, ο Νικ Καλάθης δεν έχει καμία μείωση στον χρόνο συμμετοχής του, συγκριτικά με την περυσινή περίοδο και παρά την απόκτηση του εμπειρότερου και ποιοτικότερου Τάιρις Ράις αντί του Λεκάβιτσους. Ο αρχηγός του ΠΑΟ παίζει με μέσον όρο συμμετοχής 34,4 λεπτά στις πέντε πρώτες αγωνιστικές…

Απέναντι στην περυσινή φιναλίστ της Ευρωλίγκας, την Εφές Αναντολού που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (τέσσερις νίκες και μία ήττα), ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να έχει αντίδραση για την πρόσφατη ήττα του.

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Καθοδηγούμενος από τον Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ αποτελεσματικός στην επίθεση κυρίως με τους Φριντέτ και Τόμας. Πρέπει να κάνουμε τον μικρότερο δυνατό αριθμό λαθών και να παίξουμε σκληρή άμυνα», υποστήριξε ο Τούρκος τεχνικός της Εφές, Εργκίν Αταμάν.

«Αντίδοτο» για τις ήττες της στο ελληνικό πρωτάθλημα βρήκε η ΑΕΚ στην τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και παίζοντας με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα σε άμυνα και επίθεση, νίκησε την Αντβέρπ (62-51), στο ΟΑΚΑ. Η δεύτερη νίκη της ΑΕΚ στον Β΄ όμιλο, ήταν απόρροια της αποτελεσματικής άμυνάς της στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς δέχθηκε, μόλις, τρεις πόντους (ρεκόρ) στο τρίτο δεκάλεπτο και 12 στο τέταρτο. Οι Λάνκφόρντ (16 π.), Ρέι (18 π.) πρωταγωνίστησαν στην επίθεση της ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή