Ευρωλίγκα: Διπλό γερμανικό τεστ εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Διπλό γερμανικό τεστ εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εκστρατεία» στη Γερμανία θα επιχειρήσει ο Ολυμπιακός στη δεύτερη εβδομάδα των δύο συνεχόμενων παιχνιδιών και σε διάστημα 48 ωρών για την 9η και τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αρχής γενομένης από σήμερα (21.30) στο Μόναχο, όπου θα τον υποδεχθεί η Μπάγερν και ενώ αύριο θα μεταβεί στο Βερολίνο για την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Αλμπα. Η νίκη, τουλάχιστον, σ’ έναν εκ των δύο αγώνων των «ερυθρολεύκων» με τις εκπροσώπους του γερμανικού μπάσκετ, θα δώσει βαθμολογική ώθηση στην ομάδα του Πειραιά, ύστερα από την επικράτησή της (83-74) κόντρα στη Ζαλγκίρις, στο ΣΕΦ, την προηγούμενη Παρασκευή. Ο Ολυμπιακός (τρεις νίκες-πέντε ήττες) ανέβηκε στη 13η θέση και «συγκατοικεί» με την Μπάγερν και αμφότερες οι ομάδες υπολείπονται δύο νικών από την όγδοη θέση που δίνει πρόκριση στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός αναζητεί τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του, ύστερα απ’ εκείνη στη Μόσχα, ενώ οι Βαυαροί προέρχονται από τρεις, συνεχόμενες, εκτός έδρας ήττες και αναμένεται να αντιδράσουν. Στην έδρα τους μετρούν τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα, ο αγώνας με την Μπάγερν θα κριθεί στη δύναμη των παικτών και στην αυτοσυγκέντρωσή τους.

«Η Μπάγερν είναι μια συγκροτημένη ομάδα. Παίζει σκληρό μπάσκετ και κάθε παίκτης γνωρίζει καλά τον ρόλο του. Συχνά προσπαθούν να περάσουν την μπάλα στη ρακέτα στον Μονρό. Εχουν το μέγεθος, αλλά έχουν και καλούς σουτέρ, όπως είναι ο Κόπονεν, Λο και Λούσιτς. Ζητάμε από όλους τους παίκτες να παλεύουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κερδίσεις ένα παιχνίδι».

Στο σημερινό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής θα παίξουν Αλμπα -Ερυθρός Αστέρας, Βιλερμπάν – Αναντόλου Εφές, Αρμάνι – Μακάμπι, Ρεάλ – Χίμκι, Βαλένθια – Ζενίτ.

• Δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο θα δώσει σήμερα (19.00) η ΑΕΚ ( 4 νίκες-1 ήττα), με αντίπαλο τη γερμανική Ράστα Βέχτα (3 νίκες-2 ήττες) για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και οι γηπεδούχοι θα έχουν ευκαιρία να φτάσουν στην πέμπτη νίκη τους. Εκτός αγώνα θα μείνουν οι Σαντ-Ρος, Γιάνκοβιτς, Ρέι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή