Ευρωλίγκα: Δεύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό επί γερμανικού εδάφους

Ευρωλίγκα: Δεύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό επί γερμανικού εδάφους

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη απόπειρα του Ολυμπιακού να μην επιστρέψει με… άδεια χέρια από τη διπλή εξόρμησή του στη Γερμανία και ύστερα από την ήττα που γνώρισε στο Μόναχο από την Μπάγερν, θα γίνει σήμερα (21.00) στο Βερολίνο, όπου θα παίξει με την ισόβαθμη Αλμπα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία που είχαν δημιουργήσει μέχρι τα 31 πρώτα λεπτά του αγώνα με την Μπάγερν προκειμένου να πετύχουν μια σημαντική νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας.

Απέναντι στην ομάδα του Αϊτο Ρενέσες, που προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες (ΠΑΟ, Ερυθρός Αστέρας), ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά με την «πλάτη στον τοίχο», με την απόδοσή του να είναι εξαιρετικά ασταθής, καθώς από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζεται είτε βελτιωμένος είτε αρνητικά μεταμορφωμένος. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει, ύστερα από εννέα αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, να βεβαιώσει τις σταθερές της απόδοσής του. H αλλαγή του προπονητή, οι αναζητήσεις που κάνει ο Κεμζούρα σε θέσεις και ρόλους παικτών, η προσαρμογή των δύο προσθηκών, Ριντ και Ρότσεστι και ο «συνωστισμός» τριών παικτών (Σπανούλης, Πάντερ, Μπάλντγουιν) στην περιφέρεια που είναι σούτινγκ γκαρντ και κατά συνθήκη χρησιμοποιούνται στη θέση του πλέι μέικερ, μοιραζόμενοι αυτά τα καθήκοντα, έχουν προκαλέσει τα «σκωτσέζικα ντους» των εμφανίσεών του στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

«Η Αλμπα είναι ομάδα με έφεση στον αιφνιδιασμό, ειδικά στη γραμμή του τριπόντου. Οπότε η άμυνα στο transition παιχνίδι θα είναι καθοριστικής σημασίας», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνα, ειδικά στο μαρκάρισμα των σουτέρ της, όπως οι Ερικσον και Γκιεντράιτις. Τα γκαρντ τους είναι δημιουργικά και εμείς πρέπει να σταματήσουμε τη δημιουργικότητά τους. Θα πρέπει να τους αναγκάσουμε να παίξουν περισσότερο πέντε εναντίον πέντε».

Στην Αλμπα, ο Ρενέσες προβληματίζεται για την κόπωση των παικτών του από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά τόνισε ότι η ομάδα του έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της για τις δυνατότητες που έχει.

Στη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας σήμερα θα παίξουν Ζαλγκίρις – Ερυθρός Αστέρας, Αρμάνι – Αναντόλου Εφές και Βαλένθια – Χίμκι.

Στο Μόναχο ο ΠΑΟ

Με τα κέρδη της νίκης και της καλής εμφάνισης στο Κάουνας, η αποστολή του Παναθηναϊκού ταξίδεψε στο Μόναχο, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπάγερν για τη δέκατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» θέλουν να έχουν νικηφόρα συνέχεια και ενόψει της επιστροφής του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο, να έχουν επαναφέρει την ομάδα σε τροχιά πρόκρισης και εντός της πρώτης οκτάδας στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε ανεπίσημα έντονα παράπονα για τη διαιτητική αντιμετώπιση που είχε στο Κάουνας και προτίθεται να διαμαρτυρηθεί και επίσημα στην Ευρωλίγκα, χωρίς να ανοίξει όμως νέο κύκλο διαμάχης για θέματα διαιτησίας με τη διοργανώτρια αρχή…

• Ο Ιγκορ Κοκόσκοφ ανέλαβε επίσημα την τεχνική ηγεσία της εθνικής Σερβίας και θα την καθοδηγήσει στο ένα εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών τουρνουά που έχει αναλάβει να διοργανώσει το Βελιγράδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή