Η «κατάρα» που «διέλυσε» τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Η «κατάρα» που «διέλυσε» τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είχαν δημιουργήσει τη δική τους δυναστεία στο ΝΒΑ, με τρία πρωταθλήματα και πέντε συνεχόμενες παρουσίες στους τελικούς. Τόσο οι μεταγραφές των υπολοίπων ομάδων, όσο και οι τραυματισμοί των «πολεμιστών», όμως, έβαλαν πρόωρο τέλος σε αυτή τη δυναστεία. Ενα μήνα μετά το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, η ομάδα του Στιβ Κερ βρίσκεται στην τελευταία θέση της Δυτικής Περιφέρειας, με το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Τον περασμένο Ιούνιο, οι Ουόριορς βρέθηκαν για ακόμη μία φορά στους τελικούς του ΝΒΑ και αντιμετώπισαν τους Τορόντο Ράπτορς του Καουάι Λέοναρντ. Οι τραυματισμοί των ΝτεΜάρκους Κάζινς, Κλέι Τόμπσον και Κέβιν Ντουράντ δυσκόλεψαν το έργο τους και εντέλει ηττήθηκαν στη σειρά με 4-2. Το καλοκαίρι που ακολούθησε ήταν δραματικό για την υπερομάδα του ΝΒΑ. Ο Ντουράντ διάλεξε να μετακομίσει στο Μπρούκλιν για λογαριασμό των Νετς, ενώ δύο πολύ σημαντικοί παίκτες της ομάδας, ο Αντρε Ιγκουοντάλα και ο Σον Λίβινγκστον, αποτελούσαν πλέον παρελθόν.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με το ξεκίνημα της φετινής σεζόν οι Ουόριορς ανακοίνωσαν πως ο Κλέι Τόμπσον αναμένεται να χάσει όλη τη χρονιά, εξαιτίας του τραυματισμού του στον χιαστό. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Μόλις στο τέταρτο παιχνίδι της σεζόν, έχασαν και τον σούπερ σταρ τους, Στεφ Κάρι, ο οποίος έσπασε το χέρι του και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση τον Φεβρουάριο. Ο Ντρέιμοντ Γκριν αντιμετωπίζει πρόβλημα στη φτέρνα του, ενώ ο ΝτιΑντζελο Ράσελ ράγισε το δάχτυλό του.

Η φετινή σεζόν μοιάζει ήδη χαμένη για την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ, που πλέον επικεντρώνει τους στόχους της στο ντραφτ του ΝΒΑ, το οποίο θα γίνει στις 25 Ιουνίου 2020. Οι ομάδες με τα χειρότερα φετινά ρεκόρ έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν έναν από τους κορυφαίους νέους παίκτες –που αγωνίζονται είτε στο NCAA (κολεγιακό μπάσκετ) είτε στην Ευρώπη, είτε στην Αυστραλία– στις πρώτες θέσεις του ντραφτ.

Στον αντίποδα, οι Σανς, οι οποίοι βρίσκονταν στην ουρά της βαθμολογίας τα τελευταία χρόνια, έχουν καταφέρει μέσω του ντραφτ να… ανατείλουν ξανά και να χτίσουν μία ομάδα που πλέον βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα της ανταγωνιστικής Δύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή