Ευρωλίγκα: Δυνατό τεστ για Παναθηναϊκό με Μακάμπι στο Τελ Αβίβ

Ευρωλίγκα: Δυνατό τεστ για Παναθηναϊκό με Μακάμπι στο Τελ Αβίβ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H έδρα της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ συγκαταλέγεται, διαχρονικά, στις πιο δυνατές του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, η φετινή ομάδα, με την καθοδήγηση του Ελληνα τεχνικού Γιάννη Σφαιρόπουλου, στοχεύει στην επιστροφή της στο φάιναλ φορ και γι’ αυτούς τους δύο λόγους, η δοκιμασία του Παναθηναϊκού στη σημερινή αναμέτρηση (21.00) για τη 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας θα έχει τον μέγιστο βαθμό δυσκολίας, αν και μάλλον συγκαταλέγεται στα ματς εκτός… ατζέντας νικών. Η Μακάμπι έχει δέκα νίκες και προηγείται μίας θέσης του Παναθηναϊκού που είναι πέμπτος στη βαθμολογία και αν καταφέρει να «σπάσει» το αήττητο των γηπεδούχων, θα αναρριχηθεί για πρώτη φορά στην πρώτη τετράδα. Η ομάδα-κυρίαρχος του ισραηλινού μπάσκετ έχει τρεις σημαντικές απουσίες (Ντιμπαρτολομέο, Γουόλτερς, Κάσπι, Μπλακ), αλλά συνεχίζει ανεπηρέαστη την ευρωπαϊκή πορεία της και σήμερα θα κάνει ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς Ααρον Τζάκσον.

«Η Μακάμπι είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα της διοργάνωσης και εξαιρετική στο δυνατό παιχνίδι. Οπως και ο Παναθηναϊκός, έχει πάντοτε αβαντάζ στο γήπεδό της, λόγω της ατμόσφαιρας. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Στα 40 και πλέον χρόνια που είμαι προπονητής αυτή είναι από τις πιο απαιτητικές καταστάσεις που έχω βιώσει», τόνισε ο Ρικ Πιτίνο και κατέληξε: «Πρέπει να σκοράρουμε απέναντι σε αυτή την άμυνα που έχει δυσκολέψει όλες τις ομάδες. Να παίξουμε και εμείς δυνατά στην άμυνα για να τρέξουμε σωστά στις επιθέσεις μας».

Η επιτροπή διαιτησίας της Ευρωλίγκας αποφάνθηκε, μέσω ανακοίνωσής της, ότι οι τρεις διαιτητές του πρόσφατου αγώνα Παναθηναϊκού – Φενέρμπαχτσε, λανθασμένα δεν καταλόγισαν φάουλ στον Τάιρις Ράις για την αμυντική προσπάθειά του στον Νάντο ντε Κολό που επιχείρησε εμπρόθεσμο (0,4 δευτερόλεπτα για τη λήξη) στην τελευταία φάση.

«Ηταν ένα λανθασμένο no call (όχι σφύριγμα), το οποίο έπρεπε να καταλογιστεί σαν προσωπικό φάουλ του αμυνόμενου παίκτη και να δώσει τρεις βολές στον επιτιθέμενο», καταλήγει η ανακοίνωση που ουσιαστικά δεν απαλύνει τις διαμαρτυρίες της Φενέρμπαχτσε και κατ’ ουσίαν δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

• Ανακοίνωση – απάντηση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο εξέδωσαν oκτώ σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών της «Θύρας 13»: «Δεν είναι δυνατόν να φταίει η Θύρα 13 για οτιδήποτε συμβαίνει στο γήπεδο του μπάσκετ. Στα καλά είμαστε όλοι μαζί και στα στραβά μόνοι μας; Ούτε με όλο το χρυσάφι της γης δεν ανταλλάζουμε τους αμέτρητους τίτλους αυτής της ομάδας. Και σε αυτούς τους τίτλους, η Θύρα 13 έπαιξε καταλυτικό ρόλο, όπως και η οικογένειά σου», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή